Autor Zpráva
lexlutor
Profil *
Prosím mam takuto scriptt.. jeho ulohou je po odoslaný overiř či su vyplnené otazky a ak ANO ak tie udaje uložiř do databaze...
Skušal som hočo ale mi to moc nejde.....
Vopred diky


<?php
if (isset($_POST['odoslat'])){
   if(($otazka1) == '')
   {
     echo('Prosím, vypíšte otázku 1');
   echo "<br />"  ;
   }
    if ($otazka2==''){
    echo ("Prosím, vypíšte otázku 2 <br />")  ;
                     }        ;
             }
         if ($otazka1||$otazkaf2!==""){
          include("config.php");
/*a ulož do databaze
mysql_select_db("db_interval",$Conn);*/
  $otazka2=implode($otazkaf2, ",");
 $Conn = mysql_connect($server, $uzivatel, $heslo) or
	die($errorMsg[1]."<br>ErrorNo. ".mysql_errno()."<br>MySQL said: ".mysql_error());
mysql_select_db($databaza, $Conn) or
	die($errorMsg[2]."<br>ErrorNo. ".mysql_errno()."<br>MySQL said: ".mysql_error());
   mysql_query("SET NAMES 'cp1250';"); //nebo 'latin2' nebo 'utf8'


if ($Kontakt_ID==0){
	$SQLText="INSERT INTO tkontakty_lide (otazka1, otazka2,  ) VALUES ('$otazka1','$otazka2')";
	mysql_query($SQLText,$Conn);
    echo("ide to");
}

?>
tiso
Profil
Odhliadnuc od (ne)logiky skriptu, toto ma byť čo?
if ($Kontakt_ID==0)
lexlutor
Profil *
to je balast - zbytočná vec ktora mi v tom scripte vřždy zostane
tiso
Profil
lexlutor - a je tá podmienka splnená? Lebo inak sa ti nič neuloží...
lexlutor
Profil *
Ono aby sme sa rozumeli.. ten script hore je nahovno...
1. Potrebujem overit udaje odoslane z formulara --- nesmie tam byt prazdna hodnota
2. ak je splneny bod 1 potrebujem aby mi to uložilo do databazy...
Ja som už v koncoch - prosim napište ako to riešite VY..
Dakujem
Mastodont
Profil
Co má znamenat tohle:
if ($otazka1||$otazkaf2!=="")
lexlutor
Profil *
to je pokus ked je premena otazka1 alebo premmnea otazka2 prazdna --- tak spusti skript na ulože nie do databazy
Casero
Profil
lexlutor
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=357
Casero
Profil
to je pokus ked je premena otazka1 alebo premmnea otazka2 prazdna --- tak spusti skript na ulože nie do databazy
Takový zápis není možný. Máš dvě možnosti:
if ($otazka1!="" and $otazkaf2!="")


nebo
$otazky=array($otazka1,$otazkaf2);
if (!in_array("",$otazky))
lexlutor
Profil *
prosím niečo jednoduchšie by sa nenašlo????
lexlutor
Profil *
Vdaka chlapci STE SUPER....
Volt
Profil *
Mam formular, na vkladani dat do db, po jehoz odeslani je pro me nezadouci presmerovat uzivatele na dalsi stranku. Chtel bych se zeptat, lze nejak jednoduse zajistit, aby uzivatel nemohl pres Aktualizaci stranky opakovane vlozit tentyz zaznam?

Napadli me jen 2 moznosti:

1. Presmerovat na stranku (coz vyuzit nechci)
2. Zkontrolovat jestli se v db uz zaznam nenachazi.

Nicmene rad bych se zeptal, jestli nekdo nezna nejake trivialnejsi reseni.

Predem diky.
nightfish
Profil
Volt
většinou se používá to přesměrování
stačí pohledat tady na fóru, řeší se to tu hodně často

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0