Autor Zpráva
Bones
Profil
Mam subory napr.
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor1.php - tam mam kodovanie UTF-8 a ide mi diakritika,
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor1.php - ak tam dam windows-1250 tak nejde diakritika,
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor2.php - tam mam kodovanie windows-1250 a ide mi diakritika,
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor2.php - ak tam dam UTF-8 tak nejde diakritika,

preco?
Str4wberry
Profil
Odpovídám Bonesovi:
Protože to máš rozbité.
Řeší se to tu pořád.
Bones
Profil
ja mma iny problem.. si precitaj este raz co som napisal
nightfish
Profil
soubor1.php - tam mam kodovanie UTF-8 a ide mi diakritika,
soubor1.php - ak tam dam windows-1250 tak nejde diakritika,
a co se divíš? tohle je přece naprosto zřejmé

soubor2.php - tam mam kodovanie windows-1250 a ide mi diakritika,
soubor2.php - ak tam dam UTF-8 tak nejde diakritika,
a toto je taky zřejmé

takže mi celkem není jasné, čeho chceš dosáhnout
pokud chceš překódovávat soubory, tak si ohlídej, že si změníš i kódování v HTML, případně v HTTP hlavičkách
pokud měníš kódování v HTML nebo v HTTP hlavičkách, pohlídej si, abys správně překódoval i soubory samotné
Bones
Profil
nechapete?? sak to je vimenene
nightfish
Profil
nechapete?? sak to je vimenene
ne, nechápeme, zkus to popsat ještě jednou
Bones
Profil
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor1.php - tam mam kodovanie UTF-8 a ide mi diakritika,
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor1.php - ak tam dam windows-1250 tak nejde diakritika,
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor2.php - tam mam kodovanie windows-1250 a ide mi diakritika,
www.example.com/zlozka/zlozla2/subor2.php - ak tam dam UTF-8 tak nejde diakritika,
nightfish
Profil
nechceš to demonstrovat na nějakých souborech, které budou přístupné přes internet?

a ještě mi prosím popiš, v čem přesně spočívá to ak tam dam UTF-8?
překódováváš soubor v PSPadu nebo jen edituješ Content-type v <head> v HTML souboru?
Bones
Profil
jj
Matty
Profil
Bones
jj
jj že překódováváš soubor v PSPadu nebo jen edituješ Content-type v <head> v HTML souboru?
nightfish
Profil
pokud jenom překóduješ soubor v PSPadu, tak musíš změnit i kódování v Content-type v <meta> tagu
pokud měníš jenom kódování v <meta> tagu, musíš soubor i překódovat

<meta> tag prohlížeči říká, v jakém kódování je soubor uložen (stejnou informaci může říkat i HTTP hlavička, ale tu sem teď plést nebudu)
takže pokud je soubor ve windows-1250 a v <meta> je napsáno UTF-8, tak se to zobrazí blbě...
Bones
Profil
jj ze len editujem Content-type v <head> v php súbore
nightfish
Profil
jj ze len editujem Content-type v <head> v php súbore
no tak to nestačí
když změníš kódování v <head>, musíš ten soubor překódovat (např. otevřít s PSPadu, dát menu Formát->vybrat kódování dle libosti, uložit)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: