Autor Zpráva
Michal07
Profil *
Cus,

Mam navstevni knihu, asi takovoudle:

<form name="book" action="book_write.php" method="post">
<b>Jméno:</b><br>
<input name="name" size="40"><br>
<br>
<b>Mail:</b><br>
<input name="mail" size="40"><br>
<br>
<b>Zpráva:</b><br>
<textarea name="message" rows="5" cols="30"></textarea><br>
<br>
<input type="submit" value="Odeslat zprávu">
</form>
<?php
$id_spojeni = mysql_connect(localhost,"jmeno","heslo");
if (!$id_spojeni)
  die("Spojení s MySQL databází se nezdařilo.");
$vysledek_zvoleni_db = mysql_select_db("nazev_databaze",$id_spojeni);
if (!$vysledek_zvoleni_db)
{
  echo mysql_errno($id_spojeni); mysql_error($id_spojeni);
  die("Nepodařilo se vybrat databázi pokus.");
}
$sql = 
"SELECT "
."DATE_FORMAT(write_time,'%e.%c.%Y %H:%I:%S') AS write_time,"
."name,"
."IFNULL(mail,'') AS mail,"
."message "
."FROM book "
."ORDER BY book_id DESC"
;
$id_vysledku = mysql_query($sql,$id_spojeni);
if (!$id_vysledku)
{
  echo mysql_errno($id_spojeni); mysql_error($id_spojeni);
  die("Nepodařilo se vykonat SQL dotaz.");
}
?>
<table width="100%">
<?php
while(is_array($data = mysql_fetch_array($id_vysledku)))
{
  $write_time = $data['write_time'];
  $name = $data['name'];
  $mail = $data['mail'];
  $message = $data['message'];
  echo "<tr class='nk-1'>";
  echo "<td><b>Autor: </b>";
  if (strlen($mail) > 0)
    echo  '<a href="mailto: ',htmlspecialchars($mail),'"> ',htmlspecialchars($name), '</a> ';
  else
    echo htmlspecialchars($name);
  echo '; <b>Datum: </b>',$write_time;
  echo '</td>';
  echo '</tr>';
  echo '<tr class="nk-2">';
  echo '<td>';
  echo htmlspecialchars($message);
  echo '</td>';
  echo '</tr>';
}
?>
</table>
<?php
mysql_free_result($id_vysledku);
mysql_close($id_spojeni);
?>



ktera funguje jak ma (samozrejme ma jeste soubor pro zapsani prispevku).
Akorat bych ji chtel doplnit o moznost mazani prispevku, lidi doporucuji funci TRUNCATE, ale ja nevim jak ji zaimplentovat.

Muze nekdo poradit
Alphard
Profil
truncate kompletně vyčistí celou tabulku, já bych doporučil delete
Michal07
Profil *
Muzes mi to prosim pro predstavu ukazat v kodu na nejakym prikladu?
Alphard
Profil
na té stránce je dost příkladů, ještě třeba tady http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=814
normálně provedeš přes mysql_query() dotaz na databázi, je to základní věc

např.
mysql_query ("delete from tabulka where sloupec_id = 8");
Michal07
Profil *
jasne, to vim.

ale me slo o to, jak to zainplenovat so scriptu tak aby u vypisu prispevku z databaze byla moznost smazat (odkaz na mysql_query) aby se to dalo nejakym zpusobem seknout pod heslo. Predtim jsem to takhle nepopsal, sorry.

proste aby v praxi mohl mazat prispevky jen ten kdo ma heslo

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0