Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jiřík Profil |
#1 · Zasláno: 23. 2. 2008, 20:59:57
Dobrý den,
v souboru obsah.php mám nadefinovány všechny šablony co chci použít na budoucích stránkách. Problém mám v okamžiku kdy : $sablona1 ="text, který bude vkládán v nezměněné podobě do každé nové stránky a následuje proměnná $tema jejíž hodnota bude definována uvnitř volajícího souboru"; soubor: tema1.php include ("./obsah.php"); $tema = " text specifický pouze pro tento soubor nazvaný tema1.php"; echo $sablona1; soubor: tema2.php include ("./obsah.php"); $tema = " text specifický pouze pro tento soubor nazvaný tema2.php"; echo $sablona1; soubor: tema3.php include ("./obsah.php"); $tema = " text specifický pouze pro tento soubor nazvaný tema3.php"; echo $sablona1; Jak má vypadat script v jednotlivých souborech aby se zobrazovala hodnota proměnné $tema podle toho jak ji definuje soubor který volá proměnnou $sablona1 ? Děkuju za pomoc. |
||
Figy Profil |
#2 · Zasláno: 23. 2. 2008, 22:51:03 · Upravil/a: Figy
proc si je nenadefinujes vsechny v tom obsah.php typem $tema1 = "blablabla" $tema2 = "blablabla" a pak jen budes v souborech temaX.php do $temaX za X dosazovat nejaky cislo podle potreby... at uz rucne nebo pomoci nejake podminky...
|
||
Jiřík Profil |
#3 · Zasláno: 24. 2. 2008, 00:09:54
Figy
Jelikož jsem začátečník a php je jen prostředek k dosažení rychlejšího a pohoddlnějšího způsobu práce, ledacos mi unikne a nedojde. Zkusím to tak jak popisuješ. Ale kdyby tě napadlo něco dalšího rád se nechám vzdělat. Děkuji |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0