Autor Zpráva
prejezd
Profil
Čau.

Potřeboval bych nějak elegantně zjistit jméno souboru, který se mi zobrazuje v prohlížeči. Nejlépe bez přípony. Napadlo mě to udělat pomocí $PHP_SELF a potom to explodem ořezat, ale to se mi zdá moc krkolomné.

Dík za každou radu
vertigo4
Profil
prejezd
a co se ti na tom zdá krkolomné?
Měsíček
Profil
A nešlo by něco takového?

<?php
$path = "/home/httpd/html/index.php";
$file = basename($path); // $file is set to "index.php"
$file = basename($path, ".php"); // $file is set to "index"
?>


s tím, že by jsi samozřejmě $path naplnil například __FILE__ nebo $_SERVER["PHP_SELF"]; ...
prejezd
Profil
Něco podobného už jsem taky vymyslel, ale hledal jsem nějaké elegantní řešení na jeden řádek. Tohle bude stačit.

Děkuju za radu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: