Autor Zpráva
Al3rt!
Profil *
Dobrý den!

Tvořím v php formulář a narazil jsem na jednu věc:

Chtěl bych udělat, aby například po neúspěšném odeslání a znovunačtení stránky zůstala uživatelem zapsaná data v kolonkách.. Jak to s pomocí php nejjednodušeji řešit?
ninja
Profil
<input name="moje_policko" value="<?=$_REQUEST['moje_policko'];?>" />
Al3rt!
Profil *
A v případě, že mám již value zadáno, mohu to zapsat takto?
Nyní:
<input name="moje_policko" value="ano" />

A s requestem:

<input name="moje_policko" value="ano<?=$_REQUEST['moje_policko'];?>" />
Al3rt!
Profil *
A ještě jedna věc- Jak se to řeší u typu "TEXTAREA" tam mi zmíněný postup nefunguje
ninja
Profil
Al3rt!: value="ano<?=$_REQUEST['moje_policko'];?>" fungovat nebude. Musis pouzit nejakou podminku, napriklad:

<input name="moje_policko" value="<? echo ($_REQUEST['moje_policko'] ? $_REQUEST['moje_policko'] : 'ano';) ?>" />


U textarea je to stejne:
<textarea name="nazev"><?=$_REQUEST['nazev'];?></textarea>
panmagor
Profil *
Dobrý den.. Narazil jsem na toto řešení, ale bohužel mi pro tag <textarea> nefunguje... Po proběhlé kontrole a následném vrácení na formulář tam data nejsou. Nedalo by se to tedy řešit jinak?
Měsíček
Profil
Ukaž jak to máš, ať víme kde je chyba magore :)
panmagor
Profil *
<textarea name="preview" class="preview"><?=$_REQUEST['preview'];?></textarea>

;-) To sem z toho magor...
panmagor
Profil *
<textarea name="preview" class="preview"><?php $_REQUEST['preview'];?></textarea>

A ani takhle to nefunguje ;-)
Měsíček
Profil
A copak ti na tom přesně nejde? (nebude zas tak velká změna, když to uděláš jako <?php echo $_REQUEST["preview"];?>
panmagor
Profil *
Formulář mám v souboru prvni.php. Po odeslání se provede kontrola v souboru druhy.php a pokud není něco správně, tak se zadaný souboru prvni.php vrátí. Ale vrátí se prázdný... Bez zadaných hodnot..
krteczek
Profil
panmagor: soubory spoj do jednoho
panmagor
Profil *
To mě taky napadlo.. Ale přece se to musí dát řeši i jinak... Z hlediska bezpečnosti je přece vždy lepší samotný zpracovávací skript oddělit od zobrazovací části...
Měsíček
Profil
"Z hlediska bezpečnosti je přece vždy lepší samotný zpracovávací skript oddělit od zobrazovací části..."

Ne, to není pravda.
panmagor
Profil *
A proč nesouhlasíte? Jsem začátečník, tak se nechám poučit....
Měsíček
Profil
Vidíš v tom bezpečností riziko mít malou aplikaci v jednom souboru? Jestli ano, napiš které.
panmagor
Profil *
Tak přiznám se, že nevím... Ale napadá mě jedna nebezpečnostní- třeba že při refreshy se mi znova odesílají data a zapisují do DB...
Mastodont
Profil
Refresh se řeší přesměrováním. Probíráno ikskrát :)
Petas77
Profil *
Zdravím, jde nějak udělat něco podobného u zaškrtávacího formuláře typu radio? aby po odeslání formuláře zůstalo zaškrtlé to stejné.. jako např u:
<input type=\"radio\" name=\"pohlavi\" value=\"muž\"> Muž
<input type=\"radio\" name=\"pohlavi\" value=\"žena\"> Žena

Díky
DJ Miky
Profil
<input type="radio" name="pohlavi" value="muz" <?php if(isset($_POST['pohlavi']) && $_POST['pohlavi']=='muz') echo 'checked="checked"'; ?>> Muž
A příště bude možná lepší založit nové téma, než to psát do půl roku starého.
Petas77
Profil *
no říkal jsem si když je to na stejné téma..:)
ale dík moc.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: