Autor Zpráva
neolit
Profil *
zdravim,

chtel bych udelat dynamickej title ... struktura stranky je nasledovna

index:
<head>
<title> .... </title>
</head>
<body>
<?php include clanku pomoci url napr. index.php?vloz=clanek ?>
</body>


a chtel bych aby napr. na zacatku kazdeho clanku dam premenou a pak aby mi ji vypsal index ...
ale zakonite je promena vzdy za indexem a tym padem nedefinovana ...

muzu se zeptat jak to mam udelat, tak abych mohl inkludovat nasledne obsah a zaroven mit dynamickej titile?

dekuji moc :*
Akacko
Profil
neolit
vytvoř si proměnnou pole, kde jako index si dáš název vkládaného dokumentu, který taháš pomoci $_GET a jako hodnotu dáš to, co chceš aby se ti vypsalo v title
<?php

$title  = array(''=>'úvod', 'clanek'=>'Nějaký článek');	// array('index'=>'hodnota', ...)

echo $title[$_GET['vloz']]; // takhle potom vypises title, ktery potrebujes
?>

Pokud nevíš co je to pole, přečti si o tom v manuálu. Je to tam i česky.
Alphard
Profil
a chtel bych aby napr. na zacatku kazdeho clanku dam premenou a pak aby mi ji vypsal index
do includovaných souborů dej 2 proměnné, $title a $obsah a pak na začátku includuj a pak vypiš hlavičku s title a body s obsahem
neolit
Profil *
do includovaných souborů dej 2 proměnné, $title a $obsah a pak na začátku includuj a pak vypiš hlavičku s title a body s obsahem
ja nemohu hned na zacatku inkludovat, protoze mam cely system postaven na tom, ze tam kde mam v mim vzoru ten include, tak tam mam napsany skript ktery inkluduje soubory a vklada do body podle get ... typ padem kdybych inkludoval na zacatku tak by se mi obsah vkladal do zacatku co by bylo spatne, protoze by byl v spatne hmtl casti ..

vytvoř si proměnnou pole
pak bych ale musel v promene mit taky dalsi informace, chtel bych taky aby se mi odesilalo autor, datum a par takovych veci, ktere patri ke konkretnimu clanku ...
neolit
Profil *
pripadne kdyby mi nekto vysvetlil jak mam vubec celou vec udelat logicky ...
shaggy
Profil
neolit
ver mi, že môžeš includovať na začiatku ;-)
Keď do toho includovaného súboru dáš tie premenné ($title a $obsah) a potom ich na príslušných miestach "vypíšeš", tak sa nič nestane.

Jednoducho a primitívne povedané - súbor includuješ úplne na začiatku (podľa parametra v GET "niečo"), title vypíšeš napr. <title><?php echo $title; ?></title> a samotný obsah vypíšeš (na tom mieste, kde sa má zobraziť) týmto spôsobom: <?php echo $obsah; ?>.
Myslím, že si ten základ pochopil, jednoduchšie to už neviem napísať.
neolit
Profil *
ved ja som to pochopil, ale potom budem kazdu jednu znacku prevadzat ...
vsetko co tam mam ... napr. tabulkovu strukturu v obsahu prevadzat z " na \" napr. ...
a budem to musiet vkladat do php kodu .... je takyto postup bezny?
Jack Finger
Profil
neolit
ve svých počátcích PHP jsem to řešil tak, že jsem na začátku souboru měl tohle:
<?php
switch($_GET['page']){
  case 'uvod':
  $title = 'Úvod';
  break;

  case 'kontakt':
  $title = 'Kontakt';
  break;

  // atd, popř. i default:...
}
?><!doctype...>
<html>
  <head>
    <title><?php echo $title; ?></title>
  </head>
....
neolit
Profil *
ve svých počátcích PHP jsem to řešil tak

vidis ? tohle mne nenapadlo, diki pouziju to jenom nainkluduju soubor kde budu mit externi nazvy na zaklade url ..
celkem sikovne ... moc ti dekuji

:*
Jack Finger
Profil
neolit
rádo se stalo :o)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: