« 1 2 »
Autor Zpráva
simonek
Profil
nevím kde je chyba, ale stále mi to hází Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpiZ1wnR' to '' in bla bla bla ;)

<html>
<head><title>Nahrání obrázku na server</title></head>
<body>
<div>

<?php
  if ($_FILES['fupload']['type'] == "image/pjpeg")
    {
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
    $cil = $FILES['fupload']['name'];
    move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil) or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");
    $size = getImageSize($cil);
    $html = "<p><img width=\"$size[0]\" height=\"$size[1]\" src=\"$cil\" alt=\"Přenesený obrázek\"></p>";
    print $html;
    }
?>

<form enctype="multipart/form-data" action="<?php print $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="256000">
<input type="file" name="fupload" style="width: 500px;"><br>
<input type="submit" value="ODESLAT SOUBOR"></form>

</body>
</html>
K
Profil *
co prava? chmod()
simonek
Profil
vše je povoleno.....
i velikost souboru je pod 600kB
K
Profil *
if ($_FILES['fupload']['type'] == "image/pjpeg")
{
$nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
$cil = $FILES['fupload']['name'];
var_dump($cil);
move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil) or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");
$size = getImageSize($cil);
$html = "<p><img width=\"$size[0]\" height=\"$size[1]\" src=\"$cil\" alt=\"Přenesený obrázek\"></p>";
print $html;
}
co to vypise?
simonek
Profil
NULL
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpBSkdqu' to '' in /home/httpd/manq.name/simon/nahrani/index.php on line 23
K
Profil *
no tak uz vime kde je chyba..:)
$cil je null, tudiz move_uploaded_file nevi kam a jako co ho ulozit.
simonek
Profil
jak teda cílový adresář určím? absolutní adresou? ($_SERVER['PHP_SELF']."/soubory/") nebo stačí "/soubory/" ?
K
Profil *
zalezi pod jakym jmenem ho chces ulozit..
treba:
$cil = "./soubory/".md5(microtime());
ale $FILES['fupload']['name']; by ti melo fungovat - nekde musis mit chybu, radsi si to zprovozni, bude to to nejlepsi reseni.
Jack Finger
Profil
simonek
nemá být náhodou:
$cil = $_FILES['fupload']['name'];
místo:
$cil = $FILES['fupload']['name'];
?
simonek
Profil
nee.....jako $_SERVER, $_COOKIE. $_POST, $_GET, $_REQUEST...tak je i $_FILES
Jack Finger
Profil
simonek
ano, jen $GLOBALS je výjimka.
K
Profil *
che to jsem prehledl..
simonek
Profil
chybu už to nehází ale po nahrání se nic nestane....tady je skript...nevíte, v čem by to mohlo být?

<html>
  <head>
    <title>
      Nahrání obrázku na server
    </title>
  </head>
  <body>
    <div>
<?php
   if ($_FILES['fupload']['type'] == "image/*")
    {
    $nazev_souboru = $_FILES['fupload']['tmp_name'];
    $cil = "soubory/".$FILES['fupload']['name'];
    
    if ($_FILES['fupload']['size']<204800)
      {
        Copy($nazev_souboru, $cil) or die (function_error());
        $size = getImageSize($cil);
        $html = "<p><img width=\"$size[0]\" height=\"$size[1]\" src=\"$cil\" alt=\"Přenesený obrázek\"></p>";
        print $html;
      }
    }
?>
      <form enctype="multipart/form-data" action="<?php print $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post">
        <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="600000">
        <input type="file" name="fupload" style="width: 500px;" accept="image/*">
        <br>
        <input type="submit" value="ODESLAT SOUBOR">
      </form>
  </body>
</html>
Blah
Profil *
co třeba tohle
$cil = "soubory/".$FILES['fupload']['name'];
změnit na
$cil = "soubory/".$_FILES['fupload']['name'];
fojta
Profil *
simonek
cusss ... $FILES['fupload']['name'] ma byt $_FILES['fupload']['name'] , chybi ti tam _ .... :)
fojta
Profil *
aaaaa neaktualizoval jsem stranku a tudiz me Blah predbehl :)
simonek
Profil
moje chyba! :) ale výsledek je stále stený...nic se neděje, jako kdyby se stránka jenom aktualizovala
fojta
Profil *
Zkus misto toho:
Copy($nazev_souboru, $cil) or die (function_error());

toto:
move_uploaded_file($nazev_souboru, $cil) 
        or die ("Přenesený soubor nelze zkopírovat");

pouzivam temer totozkny skript a vali me nadherne tak to odskousej ...
simonek
Profil
tuto funkci jsem zkoušel také....stejný výsledek
fojta
Profil *
tuto funkci jsem zkoušel také....stejný výsledek
ted jsem si vsiml chybicky
if ($_FILES['fupload']['type'] == "image/*")

ma byt
if ($_FILES['fupload']['type'] == "image/jpeg")

celoudobu jsi mel podminku false, preskocilo ji to a tim padem se nic nestalo
Blah
Profil *
a co ještě pozměnit $cil na

$cil = "./soubory/".$FILES['fupload']['name'];


Ale nevím, jak to tam u sebe máš. Osobně dávám přednost vypsání absolutní cesty - např: /home/httpd/manq.name/simon/soubory/
Blah
Profil *
fojta
vidíš, to je vlastně fakt. Taky jsem se s tím kdysi pral a nakonec jsem to udělal jinak :)
simonek
Profil
já myslel že to lze takto udělat taky....ale dobral sem se stejného výsledku jako na začátku tvoření....

Warning: move_uploaded_file(soubory/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home/httpd/manq.name/simon/nahrani/index.php on line 17

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php3endnc' to 'soubory/' in /home/httpd/manq.name/simon/nahrani/index.php on line 17
Přenesený soubor nelze zkopírovat
fojta
Profil *
simonek
myslim si ze budes mit blbe nastavenou cestu k adresari viz. pripevek Blaha
Blah
Profil *
samozřejmě ne $FILES ale $_FILES... blbě jsem to okopčil :)
K
Profil *
simonek
zkus si ty warningy cist.
simonek
Profil
K
moc se v tom ještě neorientuju
simonek
Profil
absolutní cesta....beze změny....

nebude to tím že v ulr cesty je i název souboru?

$cil = "/home/httpd/manq.name/simon/soubory/".$_FILES['fupload']['name'];
Blah
Profil *
a máš tu cestu dobře? warning ti hází tohle /home/httpd/manq.name/simon/nahrani/ takže pokud máš tu složku soubory ještě v adresáři nahrani, tak to asi nebude fungovat...

Jméno souboru tam být musí.
K
Profil *
simonek
moc se v tom ještě neorientuju
V cem se neorientujes? ve cteni textu?

Warning: move_uploaded_file(soubory/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home/httpd/manq.name/simon/nahrani/index.php on line 17

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/php3endnc' to 'soubory/' in /home/httpd/manq.name/simon/nahrani/index.php on line 17


__soubory/__ snazis se to ulozit jako adresar. cesta by mela byt "soubory/nazev_souboru.pripona"
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: