Autor Zpráva
lama4
Profil *
cauko,
pri vypisovani dat z databaze by som potreboval spravit aby sa vypisovalo iba urciti pocet znakov, a ak presnahne tento pocet zobrazi sa ako posledne znaky "...".ako na to?
thx
Akacko
Profil
pomoci funkce substr si vytvoř vlastní funkci
function urizni($text, $limit = 300)
{
if (strlen($text) <= $limit) {
echo $text;
} else {
$text = substr($text, 0, $limit+1).'...';
return $text;
}
}
bukaj
Profil
substr() - ať již ve skriptu či v databázi.
A nakonec řetězce samozřejmě připojíš trojtečku.

*EDIT: Akacko dokonce poskytl i kód. A to rychleji.
Akacko
Profil
Ještě mě napadá, že by se ta moje funkce dala vylepšit pomoci strpos() tak, aby se neustřihlo slovo v pulce v případě, že počet znaků překročí $limit. Ale to už nechám na lama4.
K
Profil *
Akacko
Nejen to - co kdyz retezec obsahuje html tagy? Prece nemuzes useknout text a nechat parove tagy neuzavrene..
lama4
Profil *
dakujem chalani :-) aj za objasneni problemov :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: