Autor Zpráva
muco
Profil *
No a zas som tu ja tak teraz mAM PROblem takyto:

<?php
mysql_connect('localhost','root');
mysql_select_db('skuska');
if ($ok) {
$res = mysql_query("select * from uz where meno like '$meno'");
if ($meno = $res) {
echo "vase meno sa us nachadza v databaze, musite pouzit ine";
else
$sql = mysql_query("insert into uz(meno, heslo) values ('$meno','$heslo')");
echo "vase data boli ulozene";
} }

?>


mi pise chybu ,, a neviem preco, a mimochodom ten kod by mal zistit ci sa take meno nachadza v databaze,,

DIK
muco
Profil *
pardon :

<?php
mysql_connect('localhost','root');
mysql_select_db('skuska');
if ($ok) {
$res = mysql_query("select * from uz where meno like '$meno'");
if ($meno = $res) {
echo "vase meno sa us nachadza v databaze, musite pouzit ine"; }
else
$sql = mysql_query("insert into uz(meno, heslo) values ('$meno','$heslo')");
echo "vase data boli ulozene";
}

?>
somebody
Profil
ježkovi oči, co to je za čuníka ?

jestli zjištuješ zda už nick existuje, tak nějak logicky...

$vysledek=mysql_query("select id from admin_users where login='".$prezdivka."' ");
if (mysql_num_rows($vysledek)==0)
return false;
else {
$radek = mysql_fetch_array($vysledek);
return $radek["id"];
}
muco
Profil *
a preco ked dam tu echo :


$vysledek=mysql_query("select id from admin_users where login='".$prezdivka."' ");
if (mysql_num_rows($vysledek)==0)
return false;
else {
$radek = mysql_fetch_array($vysledek);
return $radek["id"];
echo "nieco";
}


tak sa nic nestane <?>
somebody
Profil
A přepsal si jméno své tabulky ? Jmenuje se admin_users ? A máš sloupec login ? A proměnnou prezdivka ?
Pokud ano a nic to nevypíše tak v db nic není, dej si echo u false a poznáš to :-)
muco
Profil *
jasne ze ano a mam tam nieco :D
muco
Profil *
aha nieco je so serverom
muco
Profil *
Ok, uz to ukazuje ale mohol by si mi povedat co mam na tom hornom kode zle ?
muco
Profil *
<?php
mysql_connect('localhost','root');
mysql_select_db('skuska');
$res = mysql_query("select id from uz where meno like '$meno'");
if (mysql_num_rows($res)==0) {
echo "vase meno sa us nachadza v databaze, musite pouzit ine"; }
else {
echo " toto meno sa nenachadza v db ";
}
?>


ked napisem nieco co uz je v db tak stale napise : toto meno sa nenachadza v db
muco
Profil *
aha je to naopak :D:D:D:D:D:D
somebody
Profil
Myslím že by jsis měl přečíst seriál o php, podmínky je dobré znát, používají se snad u všeho.
somebody
Profil
Myslím že by jsis měl přečíst seriál o php, podmínky je dobré znát, používají se snad u všeho.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: