Autor Zpráva
Martin
Profil
Objekrově jsem programoval jen málo. Zajímalo by mě, v čem je objektové programování lepší, a kdy se používá a kdy se objektové programování nehodí. Díky
halogan
Profil
http://www.sitepoint.com/forums/showthread.php?t=59898#post439958
llook
Profil
OOP poskytuje vyšší úroveň abstrakce. To už je samo o sobě výhodou.
Martin
Profil
Nevíte o nějakym seriálů o OOP v PHP? Zkusil jsem google a našel můj příspěvek :) Jdu hledat dál.
Kaifman
Profil
pokud na projektu pracuje více programátorů je OOP nezbytnost, je to sice delší na psaní ale vypadá to líp lépe se v tom orientuje a hlavně se dá přehledněji využívat modularita a komponentové programování, procedurálně je to dost chaos.
printf
Profil
Zajímalo by mě, jestli použití OOP v PHP nějak zpomaluje provádění kódu. Jinak si myslím že OOP má význam použít až když využijeme dědičnost.
halogan
Profil
http://interval.cz/clanek.asp?article=3183
http://interval.cz/clanek.asp?article=3296
Martin
Profil
Nevíte o nějakej scriptech, ktery používaj OOP? Vůbec si nedokážu představit, jak se OOP používá v praxi.
halogan
Díky za odkazy, hned jsem to všechno prostudoval.
halogan
Profil
Ukážu třeba moji třídu. Je jednoduchá a nerychlo splácaná, tak prosím no comment.
Použítí: http://4a.php5.cz/zdrojaky/test-form.phps
Výsledek: http://4a.php5.cz/zdrojaky/test-form.php
Zdroják: http://4a.php5.cz/zdrojaky/form.phps
Martin
Profil
Můžete mi prosim někdo vysvětlit nejlépe na příkladu, k čemu je dobrá statická proměnná?Děkuji
ronnie
Profil
Martin: statická vlastnost (atribut) si v podstatě můžeš představit jako statickou proměnnou u funkcí, znamená to, že není závislá na volání instancí a zachovává si svou hodnotu. Například vytváříš určitou instanci 3x a přiřadíš každé unikátní ID, bez statické vlastnosti to neuděláš.
ronnie
Profil
dodatek: Takhle se to blbě vysvětluje, podívej se na http://www.ronnieweb.net/oop/static.php - najdeš tam vhodný příklad. (je to web o oop v php5, ale ani zdaleka není dokončen, takže bez kritiky:)
Martin
Profil
už to asi chápu :)
kdyby jsi upravil tu funkci takto
public function __construct(){

$this->id = ++self::$pocitadlo;

$this->id_nestaticke = ++$this->pocitadlo_nestaticke;



}
bylo by to možná lepší :)
ronnie
Profil
Musíš mít ale někde definované vlastnosti, takže to vyjde nastejno:) Ale jinak jak říkám, ten web není ani zdaleka hotov, př´klady se určitě změní, doplní, upraví:)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.