Autor Zpráva
Vavroch
Profil
Zdravím
Chtěl bych pomocí podmínky v php includovat do headeru stránky obrázek.
Bohužel způsob mnou použitý nefunguje.

Tušíte někdo,co dělám špatně?

<!--Includování flashové animace do headeru v zavislosti na promenne stranky-->
<?php
$page = $_GET["page"];

if ($page == "onas") {include ("img/header_foto/wave_01.jpg");}
elseif ($page == "tp_principy") {include ("img/header_foto/wave_02.jpg");}
else {include ("./img/header_foto/wave_03.jpg");}
?>
<!-- Konec Includování flashové animace do headeru v zavislosti na promenne stranky-->
nightfish
Profil
místo
include ("img/header_foto/wave_01.jpg");
bych volil raději něco ve stylu
<img src="img/header_foto/wave_01.jpg">
pakliže ovšem nechceš v rámci webové stránky zobrazovat hromadu binárních dat

v případě, že výše uvedený kousek je ze skriptu, který vrací obrázkový content-type (např. image/jpeg), tak tam nemají co dělat ty komentáře v HTML stylu
Vavroch
Profil
To jsem take zkousel ale nejde to..ale mozna je chyba jen v syntaxi?

<?php
$page = $_GET["page"];

if ($page == "onas") {include (<img src="img/header_foto/wave_01.jpg" alt="" />);}
elseif ($page == "tp_principy") {include (<img src="img/header_foto/wave_02.jpg" alt="" />);}
else {include (<img src="img/header_foto/wave_03.jpg" alt="" />);}
?>
nightfish
Profil
pro jistotu to tady napíši celé, protože jsem se zdá se nevyjádřil přesně

<!--Includování flashové animace do headeru v zavislosti na promenne stranky-->
<?php
$page = $_GET["page"];

if ($page == "onas") {echo "<img src='img/header_foto/wave_01.jpg'>";}
elseif ($page == "tp_principy") {echo "<img src='img/header_foto/wave_02.jpg'>";}
else {echo "<img src='./img/header_foto/wave_03.jpg'>";}
?>
<!-- Konec Includování flashové animace do headeru v zavislosti na promenne stranky-->
vertigo4
Profil
Vavroch
nazdar vavuochu :ú) (cimrman-záskoko)

musíš dát zpětná lomítka před ty v tom img tagu
 <?php
$page = $_GET["page"];

if ($page == "onas") echo ("<img src=\"img/header_foto/wave_01.jpg\" alt=\"\" />");
elseif ($page == "tp_principy") echo ("<img src=\"img/header_foto/wave_02.jpg\" alt=\"\" />");
else echo ("<img src=\"img/header_foto/wave_03.jpg\" alt=\"\" />");
?>
Vavroch
Profil
Tak Vavrochovi:) se osvědčil postup od nightfishe---jen nevím,proč je zde použito echo a ne include

Vertigo4:To bohužel nefunguje,ale zajímalo by mne,proč se tam používají ty tptná lomítka..to vidím snad prvně..
vertigo4
Profil
Vavroch
include se používá na vložení kodu do stránky a ty chceš vypsat html tag obrázku - tedy pomocí echo...
zpětná lomítka se používají aby se uvozovky vypsaly a ne aby byly vnímány jako část php kodu
vertigo4
Profil
<?php
$page = $_GET["page"];

if ($page == "onas") echo "<img src=\"img/header_foto/wave_01.jpg\" alt=\"\" />";
elseif ($page == "tp_principy") echo "<img src=\"img/header_foto/wave_02.jpg\" alt=\"\" />";
else echo "<img src=\"img/header_foto/wave_03.jpg\" alt=\"\" />";
?>

takhle to má být-
Vavroch
Profil
Ach so...už to každopádně funguje naprosto správně...Děkuji za pomoc

Snad se to bude hodit i někomu jinému.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: