Autor Zpráva
matlala
Profil
ahoj,
prosím Vás poraďte mi jak v php vymazat cookies z PC
potřebuju to na odhlášení do svých administrací na osobním webu.
nethor
Profil
Ja to delam tak , ze jimpriradim prazdnou hodnotu.
Posilam zdroj souboru cookill.php, mozna tam jsou chybky, ale je tam, co potrebujes.

<?  
Header("Pragma: No-cache");
Header("Cache-Control: No-cache, Must-revalidate");
Header("Expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")." GMT");
if ($_POST['z'] == "cookill")
	{
	reset($_POST);
	while(key($_POST))
		{
		if (key($_POST)!= "z" && key($_POST) != "PHPSESSID")
			{
			if (SetCookie(key($_POST),"",Time()+100)) $hlaska_cook .=  "<br>".$i." cookie -".key($_POST)."- smazana (".$_COOKIE[key($_POST)].").";
			}
			
		next($_POST);
		}
	Header("location:cookill.php?hlaska_cook=".$hlaska_cook);		
	}
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>CooKill</title>
<meta name="description" content="">
<meta name="keywords" content="">
<meta name="author" content="www.hor.cz">
<style type="text/css">
<!--
body, td {font-family:  verdana, sans-serif, Arial; font-size: 12px; font-weight: normal; color:#000000}
h2 {font-family:  verdana, sans-serif, Arial; font-size: 15px; font-weight: bold; color:#990000}
-->
</style>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./styl.css">
</head>
<body>
<b><?  	echo $hlaska_cook; ?></b>
<div align="center">

<table  summary="" border="0">
	<tr>
		<td>
<form action="cookill.php" method="post">
<input type="hidden" name="z" value="cookill">
<? 
$i = 1;
reset($_COOKIE);
while(key($_COOKIE))
	{
	if (key($_COOKIE)== "PHPSESSID")
			{
			next($_COOKIE);
			continue;
			}
	
	echo $i;
	?>
	<input class='nobor' type="checkbox" name="<?  echo key($_COOKIE);?>" value="1"  > <!-- checked -->
	<?  
	echo " cookie: <b>".key($_COOKIE);
	echo "</b> hodnota: ".current($_COOKIE)."<br>\n";
	
	next($_COOKIE);
	$i++;
	}
?>		
<br><br>
<input type="submit" value="smazat označené">
</form>	
		</td>
	</tr>
	<tr>
		<td>
			<form action="cookill.php" method="post">
			<input type="submit" value=" aktualizovat ">
			</form>	
		</td>
	</tr>
</table>
</div>

<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
window.focus();
// -->
</script>
</body>
</html>
srigi
Profil
Ja pouzivam tuto funkciu, ktoru staci zavolat:
  function app_logout()
  {
    // set cookie expiration time to past. Client delete such cookie
    setcookie(session_name(), "", time() - 60*60*24*10, '/');

    // delete cookie record from client
    unset($_COOKIE[session_name()]);
    if (isset($_COOKIE['user'])) {
      setcookie("user", "", time() - 60*60*24*10, '/');
      unset($_COOKIE['user']);

    }

    // unset all SESSION variables
    $_SESSION = array();

    // and finaly destroy this SESSION
    session_unset();
    session_destroy();
  }

nethor
Profil
To: srigi
Jestlise nepletu, tak to smaze jen $_COOKIE['user'] , ostatni cookie zustanou.
Navic to shodi session, to muze byt nezadouci.
Amunak
Profil
já používám
SetCookie ("jmeno_cookie", "", time()+5);

- a cookie se během 5s smaže.
DJ Miky
Profil
Amunak: Já používám
setcookie('jmeno_cookie','',time()-3600);
a cookie se smaže hned :-).
steev
Profil
Ještě jsem musel přiřadit hodnotu

setcookie('jmeno_cookie','hodnota',time()-3600);

a sbohem cookies :)
steev
Profil
Ještě jsem musel přiřadit hodnotu

setcookie('jmeno_cookie','hodnota',time()-3600);


a sbohem cookies :)
smid83
Profil *
ahoj chci se zeptat to setcookie('jmeno_cookie','',time()-3600);se požívá jako samostatný kod nebo je ktomu potřeba ještě něco dodat a hlavně na jaké místo ho mám na stránce vložit děkuju
Alphard
Profil
Jde-li jen o cookies (ne sessions), je to dostatečené. Ale pokud jste při vytváření nastavoval další parametry, např. cestu, bylo by třeba uvést je i tady.
Vložit kamkoliv, kde zjistíte, že chcete cookie smazat, ale před jakýkoliv výstup.
smid83
Profil *
Nezlobte se vubec tomu nerozumím setkávám se stím poprvé myslel jsem že to nikdy nebude potřeba ale opak je pravdou když na stránce deně aktulizujete nové obrázky

čemu říkáte výstub mezi jaký značky to mam dát , mam to dát do každého souboru? když tam dám tento kod setcookie('jmeno_cookie','',time()-3600);to jmeno_cookie jak mám pojmenovat?
kdyby to bylo možné tak bych chtěl vymazat i sessions ale jak?
Alphard
Profil
Teď zase nechápu já. Umíte pracovat s PHP? Netuším, jak smazání souvisí s obrázky. Jméno cookie samozřejmě musí být tak, jak máte cookies pojmenované. Ale začínám mít pocit, že cookies není to, co potřebujete mazat.
smid83
Profil *
to umim mám stránku pornopum.com jenže sem zjistil že se stává že občas mi obrázky prohlížeč nenačte a když dám vymazat historii tak už je to zase vše vpořádku tak čím to je?
Alphard
Profil
Historie prohlížeče není jenom cookies, jsou tam různé cache, ve kterých spíš bude problém. Až zase uvidíte popisovaný jev, můžete zkusit Ctr+R (znovunačtení), když to bude ok, cookies to není.
Dále problémy nesouvisející s mazáním cookies neřeště v tomto vlákně prosím.
smid83
Profil *
jenže ty obrazky jsou tahány z jiných serveru tak proto jsem si myslel že když to občas nenačte tak to musí být někde pamatováno


nestává se to když na stránku příjde uživatel poprvé to se stránka zobrazí vpořádku , chyba se stává převážně když uživatel na té stránce už jednou byl tím pádem si to pamatuje jeho prohlížeč to je přece cokies nebo ne?a ten bych potřeboval vymazat
Kubo2
Profil
smid83:
Prečítaj si ešte raz a pozorne [#14] od Alpharda.
smid83
Profil *
to znovunačtení to jsem zkoušel ještě dřív než jsem vymazal tu hystorii a nepomohlo to
Kubo2
Profil
smid83:
Tak skús namiesto histórie zmazať cache pamäť (dočasnú pamäť, vyrovnávaciu pamäť — tak nejak sa to volá po slovensky).
smid83
Profil *
to právě že pak funguje právě proto potřebuju dát na své stránky skript aby to po sobě vymazávalo ale nevím jak?
Kubo2
Profil
smid83:
To nejde, či sa to bude cachovať závisí hlavne na tom serveri, z ktorého to ťaháš.
juriad
Profil
Pro vynucení stažení obrázku bez ohledu na cache lze prostě upravit jeho adresu přídáním libovolného parametru, třeba na konec připoj ?date=1386500889 (pokud už url otazník obsahuje, použij &)
smid83
Profil *
Kubo2:
to je právě to že na serverech je vše vpořádku protože mám to nastavený tak že když se uživateli nezobrazí obrázek se mi hned odešle mail o chybě obrázku .obrázky jsem zkoušel a jsou vpořádku
chyba u mě neni odešle to jen u některých uživatelu tak si právě myslim že maji oni někde chybu právě jsem myslel že bych to vyřešil s cokies


juriad:
skusim to diky odpovím vám zejtra jestli mi zas nepříjde meil že to zas uněkoho nezobrazuje
smid83
Profil *
tak to nefunguje
juriad
Profil
Asi jsem měl zdůraznit, že ten parametr musí být pokaždé jiný. Jako příkad jsem uvedl parametr, který je závislý na aktuálním datumu. Tedy jeho hodnota se bude lišit každou sekundu.
smid83
Profil *
jako myslíš jeden obrázek se bude zobrazovat pokaždý pod jiným číslem?mužeš mi prosím poradit jak to mám udělat?
smid83
Profil *
Už jsem asi zjistil čím to je ale nevím co stím mám dělat ,mám y obrázky napojený na onerror
a internet exploer to zapíná furt i když je obrázek zobrazen takže mi to proto chodilo pořád chybný hlášky na email.jenže nevim co stím dělat aby se to nezapínalo pořád v ie ,jenže to už sem nepatří ale budu rád když mi někdo poradí

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: