Autor Zpráva
Měsíček
Profil
Chtěl bych se zeptat na jednu věc, se kterou si již dlouho marně lámu hlavu, pokusím se objasnit co vlastně chci.

Mám složku nazvanou "moduls" zde jsou soubory "bez" přípony tudiž například "guestbook" , "ftp" atd .. a pak mám ještě index.php a potřeboval bych nějáký skript, který (includuje?) všechny soubory ze zadané složky do souboru index.php.

Takže "pracně" bych to dělal takhle:

V index.php

<?php include "ftp"; include "guestbook" atd ... ?>

jenže má to ten problém, že moduly budou přibývat a tak bych pořád dokola musel upravovat index .. není možnost nějákého skriptu jak přimět soubor, aby si vzal "všechny" soubory ze složky "moduls"?

<?php skript();?>

a v souboru index.php již budou vloženy všechny soubory co jsou v složce modul.

Pokud víte jak na to, tak dopředu díky za odpovědi.
panhuhu
Profil
Co třeba takto? Místo echo "<a href='$file'>$file</a><br/>"; budeš includovat soubor.
Měsíček
Profil
Zajímavé řešení :), ale funkční;zatím si tedy vystačím s ním, díky moc, ale kdyby jsi přišel ještě na nějáké elegantnější byl bych rád.
panhuhu
Profil
Jako elegantni reseni me napada pouzivat objekty a fci. __autoload. Takto me ale nic jineho hned nenapada.
flary
Profil
Měsíček
A co použít cyklus for?
Měsíček
Profil
Myslíš, že by to bylo elegantnější řešení než ty před tím? (když soubory nejsou číslovány, ale mají název, tak IMHO for moc nepomůže).
imploder
Profil
funkce dir()
vrací objekt s metodou mimo jiné -> read()

$d = dir("./"); 
while($f = $d -> read()) include $f; 
$d -> close();
souki
Profil
nebo na konec každého soubru dej include toho dalšího :)
Nebo měj jeden soubor inc.php a tam includuj všechny a pak includuj ten inc.php
nejlepší je ale nějaký autoload

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: