Autor Zpráva
LukeZzZ
Profil
Ahoj lidi, projížděl jsem zdejší fórum, ale odpověď jsem nenašel.

Mám skript co pracuje následovně:
1. Zjistí datum z databáze
2. Toto datum uloží do proměnné
3. Toto datum by se navýšilo o 10 dní vpřed (z 2008-02-03 by se tedy stalo 2008-02-13)
4. Toto datum se poté zapíše do databáze místo data starého


Vše mám hotové, jen nevím jak připsat k datumu těch 10 dní. Kdyby se jednalo o aktuální datum tak by to nebyl problém přes
echo strtotime("+14 days");


Ale takhle netuším. Mám to tedy ve stavu, kdy mám proměnnou $datum a potřebuji aby $datum_final = $datum + 10 dní.

Jestli někdo víte, jak toto provést a poradili byste mi byl bych Vám moc vděčný.

Každpopádně předem děkuji za Každou odpověď a snahu.
Zool
Profil *
A takhle to nejde??
$rok = 2004;
$mesic = 3;
$den = 4;
$datum = date("Y-m-d", strtotime($rok."-".$mesic."-".($den + 10)))
Acci
Profil
Tak prostě použiješ druhý argument funkce, který určuje, od jakého data se to bude počítat. Tedy nějak takto:
echo strtotime("+14 days", $datum_z_db);

Kde $datum_z_db musí být v Unix timestamp.
LukeZzZ
Profil
mockrát díky... už to funguje. To první řešení by nefungovalo na přelomu měsíce, ale tím druhým to jede v pohodě. DíkeZzZ

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0