Autor Zpráva
Ditmar
Profil
Přátelé,o PHP mám přečteno jen několik knih což jistě nic neznamená. Zkouším si různé příklady a napadlo mi, zda by šlo odesílat ze skriptu PHP data do databáze MySQL a zároveň da dalšího skriptu PHP. Bylo by to třeba jako potvrzení uživateli co uvedl do registrujícího formuláře. ONO MI TO ALE NEJDE. Data nabíhají jen do databáze atˇzkouším cokoliv. Přitom z různých serverů je zřejmé, že to musí jít. Můžete mi někdo alespoň naznačit jak to funguje? Díky předem.
Matty
Profil
Ditmar
Tohle by neměl být vůbec žádný problém. Můžeš uveřejnit kus kódu?
ninja
Profil
Ditmar: a jak data posilas o do dalsiho PHP skriptu?
kubiseg
Profil
ninja

$_POST, $_GET, $_SESSION, $_COOKIES

je vicero moznosti, jak predat data ze skriptu do skriptu...
ninja
Profil
kubiseg: Z dotazu neni zrejme jestli nechce delat treba jen include(). Jinak mas samozrejme pravdu.
kubiseg
Profil
ninja

jde o registracni formular ;-)

rekneme, ze by to slo udelat jednoduchou podminkou, ktera by zajistila, jestli formular byl nebo nebyl odeslan a tudiz vsechny promenne by se predaly pomoci $_POST[]...

jde o strukturu tech skriptu a jak jsou provazany, jak na sebe navazuji... :)

Ditmar
posles nam zdrojaky?
Mastodont
Profil
kubiseg
Po přijetí POST formuláře by mělo vždy následovat přesměrování na jinou stránku. Pokud na ní bude poděkování, ulož si potřebné údaje do sešny, to je často používaný způsob.
kubiseg
Profil
Mastodont
by melo vzdy je vcelku abstraktni vyraz, pac na plne care by se melo vzdy drzet sveho pruhu a nepredjizdet... :)

a na druhou stranku veci... ja vim, co a jak delat... na otazky je v tomto threadu nekdo jinej... ;-)
nightfish
Profil
kubiseg
pac na plne care by se melo vzdy drzet sveho pruhu a nepredjizdet
omyl, na plné čáře se nesmí předjíždět (upravuje zákon/vyhláška o provozu na pozemních komunikacích)
kubiseg
Profil
nightfish
heh.. spatny priklad a dostal jsi me vykladem zakona o provozu na pozemnich komunikacich... :) ale znas to: "co oci nevidi, to penezenku neboli" :-D

tak... a ted chci videt zakon o skriptovani registracniho formulare :-P
Ditmar
Profil
Pánové, díky za zájem, tuším, že jste všichni profíci, ale já jsem jen dědek v důchodu, který si snaží udržet mozkové závity alespoň trochu v aktivitě. Tím chci říci, že příliš profesionality v odpovědi mi moc nepomůže. (Ted´můžete říci " tak se dědku na nic neptej".) I když pochopitelně vím, co který výraz vámi použitý značí.
Pro Matty: Konkrétně jsem to zkoušel na jednom příkladu (Vložení zápisu do databáze) z knihy Miloslava Ponkráce. Databázi jsem si nazval denni_pocasi , data pak odesílám - <form name="denni_pocasi" action="" method="post"> .......<input ..atd. Takto odeslaná data mi naběhnou do databáze.
Potom jsem vymyslel variaci, vytvořil jsem si skript "denni_pocasi.php" a myslel jsem, že mi data naběhnou do databáze i do skriptu. Samozřejmě, že jsem odesílací formulář opravil na <form name="denni_pocasi.php" atd.
I v tomto případě mi to však naběhlo jen do databáze, do skriptu ne. Tam to napíše, že není definována proměnná.
Na závěr - pokud to považujete za ptákovinu, tak neodpovídejte. Není to důležité. Díky.
K
Profil *
Ditmar
Funguje to takto:
1) kliknete na formularove tlacitko "odeslat"
2) zavola se skript, ktery mate uvedeny v action, pokud mate action prazdne, vola se ten samy skript, ktery generoval formular.
3) dany skript vykonava prikazy, ktere obsahuje - pomoci techto prikazu, lze zapsat data do databaze(zapis do databaze tedy vykonava skript)

- name (jak je z prekladu patrne) definuje pouze nazev formulare
- action jak jsem uvedl vyse urcuje skript, ktery ma dany formular zpracovat.

<form name="nazev_formulare" action="denni_pocasi.php" method="post">


Timto dosahnete toho, ze data z formulare bude zpracovavat soubor denni_pocasi.php, ktery obsahuje vas skript.

P.S.: zaklady PHP, Assembleru apod. mne ucil pan v uctyhodnem veku 78let. Ani ja,ani vetsina zde diskutujici mu nesahaji ani po kolena.
Ditmar
Profil
Pro K - budete-li to ještě čísti. Děkuji, udělal jste mi radost, především tím, jak jste to napsal. Ještě jednou děkuji.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0