Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ditmar Profil |
#1 · Zasláno: 11. 3. 2008, 20:22:15
Přátelé,o PHP mám přečteno jen několik knih což jistě nic neznamená. Zkouším si různé příklady a napadlo mi, zda by šlo odesílat ze skriptu PHP data do databáze MySQL a zároveň da dalšího skriptu PHP. Bylo by to třeba jako potvrzení uživateli co uvedl do registrujícího formuláře. ONO MI TO ALE NEJDE. Data nabíhají jen do databáze atˇzkouším cokoliv. Přitom z různých serverů je zřejmé, že to musí jít. Můžete mi někdo alespoň naznačit jak to funguje? Díky předem.
|
||
Matty Profil |
#2 · Zasláno: 11. 3. 2008, 20:30:53
Ditmar
Tohle by neměl být vůbec žádný problém. Můžeš uveřejnit kus kódu? |
||
ninja Profil |
#3 · Zasláno: 11. 3. 2008, 21:04:00
Ditmar: a jak data posilas o do dalsiho PHP skriptu?
|
||
kubiseg Profil |
#4 · Zasláno: 12. 3. 2008, 08:34:49
ninja
$_POST, $_GET, $_SESSION, $_COOKIES je vicero moznosti, jak predat data ze skriptu do skriptu... |
||
ninja Profil |
#5 · Zasláno: 12. 3. 2008, 10:00:37
kubiseg: Z dotazu neni zrejme jestli nechce delat treba jen include(). Jinak mas samozrejme pravdu.
|
||
kubiseg Profil |
#6 · Zasláno: 12. 3. 2008, 10:08:14
ninja
jde o registracni formular ;-) rekneme, ze by to slo udelat jednoduchou podminkou, ktera by zajistila, jestli formular byl nebo nebyl odeslan a tudiz vsechny promenne by se predaly pomoci $_POST[]... jde o strukturu tech skriptu a jak jsou provazany, jak na sebe navazuji... :) Ditmar posles nam zdrojaky? |
||
Mastodont Profil |
#7 · Zasláno: 12. 3. 2008, 10:28:44 · Upravil/a: Mastodont
kubiseg
Po přijetí POST formuláře by mělo vždy následovat přesměrování na jinou stránku. Pokud na ní bude poděkování, ulož si potřebné údaje do sešny, to je často používaný způsob. |
||
kubiseg Profil |
#8 · Zasláno: 12. 3. 2008, 10:31:23 · Upravil/a: kubiseg
Mastodont
by melo vzdy je vcelku abstraktni vyraz, pac na plne care by se melo vzdy drzet sveho pruhu a nepredjizdet... :) a na druhou stranku veci... ja vim, co a jak delat... na otazky je v tomto threadu nekdo jinej... ;-) |
||
nightfish Profil |
#9 · Zasláno: 12. 3. 2008, 10:35:00
kubiseg
pac na plne care by se melo vzdy drzet sveho pruhu a nepredjizdet omyl, na plné čáře se nesmí předjíždět (upravuje zákon/vyhláška o provozu na pozemních komunikacích) |
||
kubiseg Profil |
#10 · Zasláno: 12. 3. 2008, 10:36:43
nightfish
heh.. spatny priklad a dostal jsi me vykladem zakona o provozu na pozemnich komunikacich... :) ale znas to: "co oci nevidi, to penezenku neboli" :-D tak... a ted chci videt zakon o skriptovani registracniho formulare :-P |
||
Ditmar Profil |
#11 · Zasláno: 13. 3. 2008, 17:44:28
Pánové, díky za zájem, tuším, že jste všichni profíci, ale já jsem jen dědek v důchodu, který si snaží udržet mozkové závity alespoň trochu v aktivitě. Tím chci říci, že příliš profesionality v odpovědi mi moc nepomůže. (Ted´můžete říci " tak se dědku na nic neptej".) I když pochopitelně vím, co který výraz vámi použitý značí.
Pro Matty: Konkrétně jsem to zkoušel na jednom příkladu (Vložení zápisu do databáze) z knihy Miloslava Ponkráce. Databázi jsem si nazval denni_pocasi , data pak odesílám - <form name="denni_pocasi" action="" method="post"> .......<input ..atd. Takto odeslaná data mi naběhnou do databáze. Potom jsem vymyslel variaci, vytvořil jsem si skript "denni_pocasi.php" a myslel jsem, že mi data naběhnou do databáze i do skriptu. Samozřejmě, že jsem odesílací formulář opravil na <form name="denni_pocasi.php" atd. I v tomto případě mi to však naběhlo jen do databáze, do skriptu ne. Tam to napíše, že není definována proměnná. Na závěr - pokud to považujete za ptákovinu, tak neodpovídejte. Není to důležité. Díky. |
||
K Profil * |
#12 · Zasláno: 13. 3. 2008, 18:01:02
Ditmar
Funguje to takto: 1) kliknete na formularove tlacitko "odeslat" 2) zavola se skript, ktery mate uvedeny v action, pokud mate action prazdne, vola se ten samy skript, ktery generoval formular. 3) dany skript vykonava prikazy, ktere obsahuje - pomoci techto prikazu, lze zapsat data do databaze(zapis do databaze tedy vykonava skript) - name (jak je z prekladu patrne) definuje pouze nazev formulare - action jak jsem uvedl vyse urcuje skript, ktery ma dany formular zpracovat. <form name="nazev_formulare" action="denni_pocasi.php" method="post"> Timto dosahnete toho, ze data z formulare bude zpracovavat soubor denni_pocasi.php, ktery obsahuje vas skript. P.S.: zaklady PHP, Assembleru apod. mne ucil pan v uctyhodnem veku 78let. Ani ja,ani vetsina zde diskutujici mu nesahaji ani po kolena. |
||
Ditmar Profil |
#13 · Zasláno: 14. 3. 2008, 17:31:23
Pro K - budete-li to ještě čísti. Děkuji, udělal jste mi radost, především tím, jak jste to napsal. Ještě jednou děkuji.
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
0