Autor Zpráva
Petroff
Profil
Potřebuji tento přenos řetězce: (V cílovém stringu musí být znaky nový řádek(z textarey) ve formě <br>)
1. Zdroj: <textarea name='text'>
příklad: form.text.value == "1.radek\n2.radek\n...."
2. Do parametrů reqst.php v těle JS funkce:
JSloader.src="reqst.php?text="+f.text.value;
3. V PHP reqst.php:
echo "updateHTML(\"$text\");";
/* zde má být výše zmíněný příklad vložen ve tvaru: updateHTML("1.radek<br>2.radek<br>...."); */

Jednořádkové řetězce fungují, mé pokusy o konverzi vždy skončí nějakou chybou..
kubiseg
Profil
pouziti funkce nl2br()?? :)

$text = nl2br($text);
echo updateHTML(\"$text\");
Petroff
Profil
Nefunguje - výsledkem je: updateHTML("1.radek2.radek....");
Myslím že zdroj chyby u tohoto způsobu je zde:
JSloader.src="reqst.php?text="+f.text.value je JSloader.src="reqst.php?text=1.radek\n2.radek\n...."
Proměnná $text ve fázi 3. už asi žádné \n neobsahuje
kubiseg
Profil
echo updateHTML($text);


???

jinak nevim, proc prenasis takhle slozita data pres $_GET??
Petroff
Profil
Je to zjednodušení části stránky, javascript odešle data na server,PHP zaktualizuje sql databázi (a tam mi chybí to odřádkování)
V případě úspěchu PHP zapíše do <script id='scriptLoader'eru data z DB ve formě volání JS procedury

<script id='scriptLoader'></script>

function toServer(s){
var hlavicka = document.getElementsByTagName('head')[0];
var dataLoader = document.getElementById('scriptLoader');
if (dataLoader) hlavicka.removeChild(dataLoader);
dataLoader = document.createElement('script');
dataLoader.id = 'scriptLoader';
dataLoader.src = '../data/db_request.php?last='+lastRec+'&'+s+idDB;
hlavicka.appendChild(dataLoader);
}
function updateHTML(lines){document.getElementById('komentstred').innerHTML = lines}

Je to způsob jak komunikovat se serverem, aniž by se musela načíst stránka znovu (což by nebylo dobré když na ní běží swf hra).
Petroff
Profil
Pochop že potřebuju do toho JS souboru zapsat updateHTML("1.radek<br>2.radek<br>....");
a ne volat neexistující PHP funkci updateHTML

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0