Autor Zpráva
Alda15
Profil
Nevite nekdo, kde by mohl byt problem?
Vcera sem si do notebooku nainstaloval balicek easyPHP uplne vpohode. Funguje jak ma.
Dneska sem si ho chtel dat do PC a instalace se povedla. Musel sem akorat upravit port, protoze ho asi neco pouziva. Nicmene server jede. Ale nefunguje PHP. Kdyz dam 127.0.0.1:120/index.php , /120 je port na ktery sem provedl zmenu/, tak mi ukaze tu defaultni stranku, ale nezpracovanou v PHP, tzn. text se vsemi promennymi.
Stejne tak kdyz si dam do slozky www svou slozku se skripty a zavedu na ni cestu v prohlizeci, tak se stranka zobrazi, ale zase nezpracovana v PHP.
Zkratka nefunguje PHP. Kde by mohl byt problem? Diky.
Měsíček
Profil
Máš Skype? Ten totiž bere port 80, pokud je spuštěn při startu, jestli ten Skype máš tak si v nastavení Skypu uprav port tam a na port Apache nešahej. Jinak bych rád věděl jak jsi ten port upravil ;)
Alda15
Profil
Skype nemam, vlastne mam, ale nespousti se mi. Nevim, co obsadilo port 80. Utilitka Fport taky nic neodhalila. Zmenu portu jsem provedl v souboru httpd.conf v listen na 127.0.0.1:120 a port na 120.
Měsíček
Profil
1.) ServerName localhost:80 (80 zaměň za svůj).
2.) Listen 80 (80 zaměň za svůj)
3.) Jestliže máš

NameVirtualHost *

<VirtualHost *>
ServerName localhost (přidělej zde svůj port).
DocumentRoot "C:/Server/!WWW!"
</VirtualHost>

4.) Kdekoliv je možnost přidat ještě port tak ho přidej (pouze tam kde je možno, ne že ho naházíš jak je libo.)
5.) Taky je možná dobrá volba se kouknout na soubor hosts.
Alda15
Profil
Tak sem to takhle upravil a porad to nejde. V hosts mam taky na 127.0.0.1:120 localhost.
Fakt uz nevim.
Měsíček
Profil
Tak to dej z toho hosts pryč.
Alda15
Profil
Tak to taky nepomohlo. Porad stejny. Zajimavy je, ze phpmyadmin normalne funguje. Takze PHP server bezi. Ale jenom ne proste v nastaveny slozce www.
Alda15
Profil
Asi zacnu znova. Vsechno odstranim a zkusim to od zacatku. Zkusim odhalit ten port80.
Alda15
Profil
Tak uz to jde. Uz to nehlasi ani obsazeny port. Prosmejdil sem disk a nasel sem z drivejska nainstalovany PHP5. Tak sem ho odinstaloval odstranil slozku php5 a uz to jde.
Měsíček
Profil
:) no tak to by mně asi jen tak nenapadlo i když je logický, že se to bude bít, hlavně, že už to funguje.
Papaja
Profil
Mám stejný problém, instalace v notebooku Acer, win wista, Skype nepoužívám, zkoušela jsem povypínat vše a pořád to hlásí obsazený port. Nemáte nějaký tip co by to ještě mohlo být? Nyní koukám, že mám nainstalovaný Microsoft sql server 2005.Je možné, že by se to hádalo s ním?
Mike8748
Profil
Alda15
mi tak napada jestli ve svym kodu nepouzivas zkraceny zapis, jenom <? misto <?php
Papaja
Profil
Nikdo neví?
Měsíček
Profil
Ví, ale založ si vlastní vlákno a nekraď je druhým.
Papaja
Profil
Měsíček: Na každém fóru je jedno ze základních pravidel NEZAKLÁDAT NOVÁ VLÁKNA na stejné dotazy. Proto nevidím důvod zbytečně zakládat vlákno nové. Jinak děkuji za kvalifikovanou odpověď k tématu.
Měsíček
Profil
Tak, aby bylo jasno tohle není "Každé fórum" a měla by jsi se řídit podle pravidel, které jsou specifické právě pro tuto diskusi, tvůj problém, který jsi tady popsala [19.3.2008 10:53.56] není stejný tudiž nevidím důvod proč by jsi se měla se svým problém zde plést. Ještě jednou tě prosím pokud ti na tom záleží založ si své nové téma, usnadňuješ to nejen sobě, ale i ostatním, kteří příjdou po tobě a pak bude stačit jen odkázat na vyhledávání.

Jinak k tvému problému, zkus přijít na to čím je port obsazen, programů je na to dost, také zkontroluj jestli nemáš nainstalován IIS ( obdoba Apache, ale od Microsoftu ) a případně zkus vypnout i SQL server 2005 i když si myslím, že ten problém nedělá. V nejhorším případě změň port přímo Apachi.
Papaja
Profil
Já se pravidly řídím - http://diskuse.jakpsatweb.cz/rules.htm

Tímto končím, nemám zapotřebí aby se do mě někdo navážel.
Měsíček
Profil
Já se pravidly řídím.

To je chválihodné.

"Tímto končím, nemám zapotřebí aby se do mě někdo navážel."

To nemá za potřebí nikdo tak pokud vám to vadí nedělejte to samé druhým.

Jinak asi můj poslední odstavec v předposledním příspěvku jste asi přehlédla ..
Alda15
Profil
Alda15
mi tak napada jestli ve svym kodu nepouzivas zkraceny zapis, jenom <? misto <?php

Zkraceny zapis pouzivam, ale to mam osetreno. Tim to nebylo. Bylo to opravdu jenom tim, ze sem mel z drivejska nainstalovany PHP5. Vlastne ani nevim, kde se mi to tam vzalo. Matne si vzpominam, ze sem na tom akorat neco testoval, ale pak nejak sem to zapomel odinstalovat. Ted uz to jede.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: