Autor Zpráva
Majo
Profil *
Dobrý večer.
Neviem, ako je to možné, ale nemôžem ani za nič zmazať pomocou PHP súbor z adresára. Na zložke aj súbore mám nastavené práva na 777.
Keď spustím iba skript priamo na zmazanie konkrétneho súboru, vypíšeNo such file or directory in..., ale ten súbor tam je! Keď skopírujem presne tú adresu, ktorá je v unlink a otvorím ju v prehliadači - obrázok tam je. Čím to môže byť?

Mažem pomocou:
<?
unlink('http://www.adresa.sk/zlozka1/zlozka2/obrazok.jpg');
?>

Ďakujem za radu
Majo
Profil *
Prípadne, ako je možné inak zmazať súbor z adresára?
Bobko
Profil *
Na mazanie súborov potrebuješ mnohokrát presnú adresu systémovú webu napr. u môjho webu je to var/html/pages/4568/felix/... adresár v ktorom máš súbor.
Toto by mohol byť problém. Dá sa to vyriešiť príkazom $subor = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/adresar/subor" a potom delete ($subor)...

Chce to trochu sa s tým pohrať, prípadne vypísať si na Echo ($subor) ešte pred zmazaním, aby si videl, aká cesta sa ti zjavila.
nightfish
Profil
Majo
nelze mazat soubory přes http wrapper, pouze na lokálním filesystému
tzn. např.
unlink("zlozka1/zlozka2/obrazok.jpg"); (za předpokladu, že skript, ve kterém je mazání, je v kořenovém adresáři webu)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: