Autor Zpráva
Ronny
Profil *
Mam skript, pomoci nehoz si do DB ukladam informace o navstevnosti. Chci si ho
rozsirit o to, aby mi soucasne do databaze take ukladal informace o tom, jaky
ma
uzivatel prohlizec, ale nedari se mi to zatim...

Tady mam kousek kodu:

tohle je "pocitadlo"
if(isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) { $explode_ip = explode(',',
$_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']);
$ip = $explode_ip[0];
}else{
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
};

$check_result = mysql_query("SELECT * FROM stats WHERE ip = '$ip' ORDER BY
time DESC LIMIT 0,1");
$check_array = mysql_fetch_array($check_result, MYSQL_ASSOC);

$prodleva = 60;

$aktualni_cas = time();
$den = date("w",$aktualni_cas);
$tyden = date("W",$aktualni_cas);
$mesic = date("n",$aktualni_cas);
$rok = date("Y",$aktualni_cas);

if (($check_array['time'] < ($aktualni_cas - $prodleva)) ||
empty($check_array)){
mysql_query("INSERT INTO stats (time, den, tyden, mesic, rok, ip) VALUES
('$aktualni_cas', '$den', '$tyden', '$mesic', '$rok', '$ip')");
}else{
mysql_query("UPDATE stats SET time = '$aktualni_cas' WHERE id_stat =
'{$check_array['id_stat']}'");
};


SQL:
id_stat int(11)
ip varchar(15)
time varchar(15)
den int(11)
tyden int(11)
mesic int(11)
rok int(11)


no a chtěl bych k tomu přidat tenhle kod zjistujici prohlizec:
$data = strtolower($_SERVER[HTTP_USER_AGENT]);


$prohlizece = Array("MSIE", "Netscape", "Firefox", "Maxthon",
"Opera", "Mozilla", "Neznámý");

if(eregi("gecko", $data)) {
if(eregi("netscape", $data)) {
$prohlizec = "1";
} elseif(eregi("firefox", $data)) {
$prohlizec = "2";
} else {
$prohlizec = "5";
}
} elseif(eregi("maxthon", $data)) {
$prohlizec = "3";
} elseif(eregi("pera", $data)) {
$prohlizec = "4";
} elseif(eregi("msie", $data)) {
$prohlizec = "0";
} else {
$prohlizec = "6";
}


No a nevim jak se k tomu dopracovat... myslite ze je lepsi to udelatdo uplne
nove tabulky nebo je to vhodne jeste pridat k tem vyse uvedenym udajum?

Jde mi o to jak by vypadal ten sql dotaz na ty prohlizece na pridani hlasu...
díky moc
peta
Profil
Ronny
"Jde mi o to jak by vypadal ten sql dotaz"
.. / databaze na webu (mysql)

rok int(11)
prohlizec varchar(15) default null
idealni ukladat text, totez s datumem, typ date, datetime

prohlizec varchar(15) default null
key(prohlizec prohlizec(1)) //pokud budes podle toho serazovat
"0 Msie"
echo substring($xxx,2); // od 2 po konec

a nebo ukladat ID + Text

Jde o to, ze kazdy IF zpomaluje. Co se tyce prohlizecu, muzes pouzit spojeni 2 tabulek, tusim prikaz GROUP (mm.gene.cz).
Jeste je mozne pouzit binarni pole SET, kde pak muzes ukladat but pres cislo nebo text prislusici k tomuto cislu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: