Autor Zpráva
Jurra
Profil
Ahoj lidi, pracuji na jednoduché online hře a těd jsem se zasekl na velmi primitivní, ale zároveň důležité věci.
Potřebuji dostat proměnou a ze stránky 1 na stránku 2 ale i s její hodnotou.

tady jescript:
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> Název hry </TITLE>
</HEAD>
<BODY>

<?php
$lll = 1;
if ($_POST['b']) {
$d = $lll + $_POST['a'];
echo " máte $d voják(ů) ";
} else {
echo "máte $lll vojáků ";
}


?>
<form action="boj.php" method="post">
CHCI ZAÚTOČIT na nepřítele &nbsp;&nbsp;
<br>
<input type="submit" name="c" value="Zaútočit">
<input type="hidden" name="ww" value="<?php $d; ?>">
<br>
</form>

<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<input type="submit" name="b" value="Postavit vojáků">
&nbsp;&nbsp;postavit vojáků &nbsp;&nbsp;<input type="text" name="a"><br><br>

</form>

</BODY>
</HTML>

a druhý

<HTML>
<HEAD>
<TITLE> souboj </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<?php

echo "$d";


?>
</BODY>
</HTML>

Je mi jasné, že toto nefunguje. Celý script není vůbec hotový jde mi oto, aby když
si zvýším počet vojsk a dám útok , tak aby se mi zobrazil počet vojáků, kteří jdou na misi.
(jen aby jste se nedivili zvýšení armády jde poze jednou - zatím)
Předem díky všem.
Medvídek
Profil *
<?php
session_start();
?>
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> Název hry </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<?php

$lll = 1;
if (isset($_POST['b']))
{
$_SESSION["vojaku"] = $lll + $_POST['a'];
echo " máte ".$d." vojáka(ů) ";
} 
else 
{
echo "máte ".$lll." vojáků ";
}


?>
<form action="boj.php" method="post">
CHCI ZAÚTOČIT na nepřítele &nbsp;&nbsp;
<br>
<input type="submit" name="c" value="Zaútočit">
<input type="hidden" name="ww" value="<?php echo $d; ?>">
<br>
</form>

<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post">
<input type="submit" name="b" value="Postavit vojáků">
&nbsp;&nbsp;postavit vojáků &nbsp;&nbsp;<input type="text" name="a"><br><br>

</form>

</BODY>
</HTML>

a druhý

<?php
session_start();
?>
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> souboj </TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<?php

echo $_SESSION["vojaku"];


?>
</BODY>
</HTML>  


Je to hodně v rychlosti, prostě si nastuduj SESSION, bude se ti to hodit, ale před tím bych ti doporučil naučit se PHP apoň na nějaké úrovni.
Dále doporučuji názvy ve formulářích popisovat lépe než a b c d .. opravdu se v tom nedá vyznat !
Jurra
Profil
Fakt moc díky. moc si mi pomohl. OK a díky za radu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: