« 1 2
Autor Zpráva
Nadan
Profil
Aha, takže pro mě nic :( A proč to teda někdy vynechá, že se tam nezobrazí nic?
Měsíček
Profil
Nevím, musel bych si to zkusit v akci, možná vadí rychlý refresh.
Nadan
Profil
Aha: http://narody.wz.cz/prectetesi.php
krteczek
Profil
je tam jedna malá chybička:
$randomNumber = rand(0, (count($linky) - 1));

-1 protože count vrátí počet položek v poli ale pole je počítáno od 0...

jinak bych to řešil asi takhle:
<?php
$array[] = array(
							'img' => "odinzmensene.jpg",
							'link' => "odin.php",
							'txt' => 'O Odinovi'
							);
$array[] = array(
							'img' => "thorzmensene.jpg",
							'link' => "thor.php",
							'txt' => 'O Thorovi'
							);
$array[] = array(
							'img' => "sleipnirzmensene.jpg",
							'link' => "sleipnir.php",
							'txt' => 'O Sleipnirovi'
							);
$array[] = array(
							'img' => "drakkarzmensene.jpg",
							'link' => "drakkar.php",
							'txt' => 'O Drakkaru'
							);
# Další přidáš stejně, myslím že tímto způsobem je to pole přehlednější a líp se stím pracuje ;-)
							
$rnd = rand(0, (count($array) - 1));
echo '<p><a href="' . $array[$rnd]['link'] . '"><img src="images/' . $array[$rnd]['img'] . '" alt="' . $array[$rnd]['txt'] . '"><br>' . $array[$rnd]['txt'] . '</a></p>';
							
?>
Nadan
Profil
Jo, možná jo... Pokud to funguje
krteczek
Profil
nadan: http://80.82.149.9/si.php
Nadan
Profil
Jo, funguje, díky moc. I když v tomhle už se fakt nevyznám. Přidávání je jednoduché, ale nechápu ten img a tak, je to dost složité. To první bylo pro přečtení lepší. Ala fakt díky moc všem, že jste mi pomohli
Nadan
Profil
A kdybych chtěl udělat, aby někdo mohl přidávat další takové obrázky s texty a linky ze jednoduchého formuláře, tak jak by to mělo vypadat? Mám formulář:

<form id="form1" name="Formular" method="post" action="">
<p>Text:  
  <input type="text" name="text" />
  </p>
  <p>Link: 
    <input type="text" name="link" />
  </p>
  <p>Obr&aacute;zek:<strong> 
  <input type="text" name="obrazek" />
  </strong></p>
  <p>
    <input type="submit" name="Submit" value="Odeslat" />
  </p>
</form>


A jak to mám teď udělat?
krteczek
Profil
Nadan:
do pole $array se přidá položka která je také pole, toto přidané pole obsahuje tři položky jejichž klíče mají název: txt, link a img
do nich jsou uložené informace o adresách k obrázkům, k souborům s texty a popis
tím že se používá pro přidání do $array prázdné závorky $array[] = ... říkáme že se má v poli $array vytvořit nová položka s hodnotou +1 k poslední (nejvyžší) položce...
Měsíček
Profil
Nejdi na to tak hrr .. nechápeš základy a už chceš takové věci, jinak buď použiješ databázi MySQL nebo se pěkně propotíš při patlání skriptu zapisování do souboru a následného čtení.
Nadan
Profil
OK, tak já jdu radši studovat, ok?
krteczek
Profil
no v tomto případě to už je vyžší dívčí :-)
1. ta array se musí uložit do samostatného souboru
2. bude lepší a jednoduýžší ji uložit jako serializované pole, při nařítání souboru se bude muset unserializovat jeho obsah
3. musíš ošetřit všechny vstupy z formuláře, pokud některý chybí tak nepustit dál
4. už je žádoucí, aby když jde přidávat šlo také editovat přidané položky
Je to práce na dýl než jen 5 minut, můžeš si to zkusit udělat sám, nebo zadat jako zakázku, určitě se najde někdo kdo to rád a za rozumný peníz doprogramuje
Nadan
Profil
krteczek
Šmarjá, tak to radši ať mi to napíšou na icq a já to tam hodím :D
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0