Autor Zpráva
Fergi
Profil
Ahoj
Mam tu jeden celkem bych rekl ne moc zavazny problem ,ale nemuzu ho vyresit.....
Na svem webu pouzivam dynamickou adresu typu
?p=clanky&id=56
cimz se nacte clanek ktery ma id 56... ale ja bych chtel abych nacital clanky podle nazvu (nekde na netu jsem cetl ze je to lepsi pro SEO) tzn. ze misto ?p=clanky&id=56 bych chtel ?p=clanky&nazev=nejaky-nazev-clanku muj soucastny php kod je tady
<?
require "db.php";
$id+=0;
$nacti=mysql_query("SELECT jmeno, nazev, datum, img, obsah FROM clanky WHERE id=$id");
if(!$nacti):
  echo "došlo k poruše v komunikaci s databází";
  MySQL_Close($spojeni);
  die();
endif;
$zaznam=mysql_fetch_array($nacti);
$jmeno=$zaznam["jmeno"];
$nazev=$zaznam["nazev"];
$datum=$zaznam["datum"];
$img=$zaznam["img"];
$obsah=$zaznam["obsah"];
{$Pocet++; echo "<h1 class='decay'>$nazev</h1><div class='descr'>$datum od $jmeno</div><img src='$img' width='120' height='90' alt='sample image' class='left border' />$obsah";}
?>

zkousel jsem misto $id+=0; dat $nazev = $_GET["nazev"]; a pak za WHERE nazev=$nazev ale nefungovalo to.....
kdyby se nasel nekdo kdo by se na to podival byl bych mu moc vdecny
predem dik za vsechny vase odpovedi
Joker
Profil
Fergi
Pokud chcete hledat podle názvu (lepší by bylo mít v databázi spíš URL článku a hledat podle URL), budete muset logicky hledat podle toho názvu a ne podle ID :-)
Anebo si do toho názvu nějak propašovat ID a ve skriptu si ho zase extrahovat.

Jinak ale poznámka, pro SEO je ten název lepší jen když používáte mod_rewrite nebo něco takového, protože (alespoň pokud vím), vyhledávače obvykle GET parametry moc v úvahu neberou, takže není zas takový rozdíl, jestli budete mít index.php?clanek=1 nebo index.php?clanek=neco
Fergi
Profil
Dekuji moc za rychlou odpoved, v tom pripade ze to neni zas takovy rozdil v SEO tak na to "kaslu" slo mi o to jen kvuli tomu :-) jeste jednou dik

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: