Autor Zpráva
maks
Profil
Ahoj,
potřeboval bych projít celou stránku a nahradit všechny vybrané výrazy za jiné. Našel, že něco podobného dělá funkce ereg_replace, ale do této funkce se jako třetí parametr zadává řetězec. Mohl bych se zeptat, jak nahrazovat jeden výraz druhým na celé stránce?

Předem děkuji, Maks
suky
Profil
maks
tak zadej jako retezec celou stranku...
maks
Profil
suky
zkusil jsem zadat tohle:
$url = $_SERVER["REQUEST_URI"]; //zjistění aktuální adresy

echo (ereg_replace("puvodni", "novy", $url));
.
Vypsalo mi to pouze název aktuální adresy, nic nezměnilo
suky
Profil
maks
no do te promene musis ulozit cely obsah stranky, ve ktere chces vyhledavat, nevim jak mas aplikaci resenou a jakou stranku chces nahrazovat...
maks
Profil
suky
mám vkládaný obsah přes RS, tedy na stránce mám text text text <? include "obsah.inc"; echo (ereg_replace...); ?>
suky
Profil
maks
a potrebujes hledat na cele strance nebo jen na te includovane?
maks
Profil
suky
jen na té includované. To je obsah z RS
suky
Profil
maks
obsahuje php skript nebo cisty html? tento problem bych resil pres sablonovyci system smarty (link)
maks
Profil
suky
je to php skript, vlastne jsou do nej nahravany udaje z RS asi přes databázi (v tom se moc nevyznám)
suky
Profil
suky
a potrebujes nahrazovat pred vykonanim skriptu nebo po nem?
maks
Profil
suky
před vykonáním skriptu, aby se vypsal už nový obsah.. i když si myslím, že je to jedno, protože pokud vypíšu obsah a potom budu zaměňovat, tak by to nemělo být poznat. Nebo se pletu? Spíše před ním
suky
Profil
maks
ted si me nepochopil, koukej mas soubor obsah.inc, ten includujes a pak se provede skript, ja sem myslel, jestli chces upravit ten includovanej skript nebo to, co z nej vyleze, ale z tveho claku usuzuje, ze to co z nej vyleze... tak jednoduchy reseni me nenapada, pouzil bych smarty... nebo si ulozit celej skript do promeny, ale to bys musel zasahnout do obsah.inc a to nevim, jestli muzes...
maks
Profil
suky
můžu, ale moc nevím jak.. kdyžtak, abysme tu neměli kilometrový thread, přidal jsem si tě na ICQ
suky
Profil
ICQ...
Mastodont
Profil
1. ereg_replace je vhodné používat jen s regulárními výrazy, pro obyčejnou záměnu je mnohem lepší str_replace
2. když už, tak preg_replace, ereg funkce jsou zastaralé a budou vypuštěny.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0