Autor Zpráva
pohoda
Profil
Mam problem-nechce mi ulozit, respektive vybrat cookie.
SCRIPT pre ulozovanie cookie:
setcookie ('meno_uzivatela', $meno_uzivatela);

SCRIPT pre vyberanie cookie:
echo $_COOKIE['meno_uzivatela'];


Mam niekde chybu, alebo preco mi vlastne nechce vybrat cookie?
Ni7R0
Profil
Principielně je to správně, chybu bych tedy nejdříve hledal na straně browseru. Jinak vyzkoušet v různých prohlížečích, pokud to nepůjde, odsniffovat hlavičky a zjistit, jestli se cookie vůbec posílá.
pohoda
Profil
Ako ziskam hlavicky stranok a teda aj informaciu, ze sa cookie posiela?
Joker
Profil
pohoda
Nějaká chybová hláška? Kdyžtak zkuste nastavit error_reporting na E_ALL
Ni7R0
Profil
Buď packet snifferem nebo ve Firefoxu (nevím, zda to umí normálně nebo je to nějaké rozšíření). V HTTP hlavičkách odpovědi musí být Set-Cookie.
pohoda
Profil
Upravil som script na
setcookie ('meno_uzivatela', $meno_uzivatela,
time()+3600);

, na mojom lokalnom serveri co mam nainstalovany v PC to frci ako ma, ale ak to nahodim na server, tak to neide :-( .
Pre vyber cookie som pouzil script:
if (!$_COOKIE["meno_uzivatela"]): echo "<DIV align='center' class='pozor'>
Tieto stránky serveru sú sprístupnené iba prihláseným užívateľom!</DIV><br>";



Je tam nejaka chyba, alebo je problem niekde inde?
Venca V
Profil
1/ zřejmě chceš použít cookie ve stejné stránce, kde jí vytvoříš, to samozřejmě nejde.... tedy abych se vyjádřil přesně: když v jednom scriptu vytvoříš cookie, nemůžeš s ní v tom samém scriptu pracovat, protože v době zpracování scriptu cookie ještě samozřejmě neexistuje.
2/ dělat přihlašování přes cookies není bezpečné, doporučil bych rozhodně session.
pohoda
Profil
1/ zřejmě chceš použít cookie ve stejné stránce, kde jí vytvoříš, to samozřejmě nejde.... tedy abych se vyjádřil přesně: když v jednom scriptu vytvoříš cookie, nemůžeš s ní v tom samém scriptu pracovat, protože v době zpracování scriptu cookie ještě samozřejmě neexistuje.
Myslel som na to, scripty ktore som napisal nie su na jednej stranke, cookie vyberam az na inej stranke.

2/ dělat přihlašování přes cookies není bezpečné, doporučil bych rozhodně session.
O nejaku bezpecnost ani neide, pretoze po prihlaseni nie je nic extra dolezite, co by sa dalo zneuzit. A navyse potrebujem spravit prihlasenie, kde ak sa clovek prihlasi, a napriklad aj vypne a zapne prehliadac a pride na stranku napr. o tri dni, aby bol stale prihlaseny, kym sa rucne neodhlasi.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: