Autor Zpráva
Jeronym
Profil *
Hojte, mám probléms přihlašováním...
Dělal jsem to přesně podle návodu na http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=543 , ale koukám že jim příklad taky nějak nejde. Nevim co s tim je?


<?
$BudemeZobrazovat=true;
if (!empty($_POST)) // už se odeslalo
{
if (!isset($_SESSION["id"])) echo "Uživatelské jméno a/nebo heslo nesouhlasí";
else
{
$BudemeZobrazovat=false;
echo "Přihlášen ".$_POST["prezdivka"];
}
}
if ($BudemeZobrazovat):?>
<form method="post" action="index.php?clanek=prihlaseni">
<table>
<tr>
<td>Přezdívka:</td>
<td><input name="prezdivka" value="<?echo $_POST["prezdivka"]?>"></td>
</tr>
<td>Heslo:</td>
<td><input name="heslo" type = "password" value="<?echo $_POST["heslo"]?>"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="Submit" name="odesli" value="Přihlásit"></td>
</tr>
</table>
</form>
<?endif;?>


Nevim, jestli jsem natolik blbej, abych přehlídl něco, co tam mám vyplnit, ale prostě mi to nejde...
Pls, napište co s tim je nebo jinej způsob jak bych mohl udělat soubor prihlaseni.php...
pifko
Profil
Je to trochu zmateny. Formular je odeslan skriptu index.php, to je asi predpokladam tenhle soubor (lepsi je pouzivat $_SERVER["PHP_SELF"]). Pak ti to vleze do privniho ifu, ale dal uz testujes, jestli je vytvorena session, kterou si nikde nevytvoril. V tom prvnim ifu by si mel zkontrolovat zadany udaje a kdyz budou souhlasit, tak tu session vytvorit. pred pouzivani session ji nezapomen nastartovat prikazem session_start(). to jakym zpusobem to budes overovat, uz je na tobe.
nightfish
Profil
ale koukám že jim příklad taky nějak nejde. Nevim co s tim je?
Pls, napište co s tim je nebo jinej způsob jak bych mohl udělat soubor prihlaseni.php...
jak se správně ptát
- hlavně sekce Popište problém co nejpřesněji a Popište příznaky problému, nikoli vlastní dohady

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: