21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
fergi
Profil *
Ahoj
mam problem s databazi a s php pise mi to error a stale nemuzu najit chybu error je : Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/free/yc.cz/i/inf/root/www/clanky.inc on line 33
podival by se na to nekdo prosim ???
<?
require "db.php";
$id+=0;
$nacti=mysql_query("SELECT jmeno, nazev, datum, img, obsah FROM clanky WHERE id=$id");
if(!$nacti):
  echo "došlo k poruše v komunikaci s databází";
  MySQL_Close($spojeni);
  die();
endif;
$zaznam=mysql_fetch_array($nacti);
$id=$zaznam["id"];
$jmeno=$zaznam["jmeno"];
$nazev=$zaznam["nazev"];
$datum=$zaznam["datum"];
$img=$zaznam["img"];
$obsah=$zaznam["obsah"];
{$Pocet++; echo "<h1 class='decay'>$nazev</h1><div class='descr'>$datum od $jmeno</div><img src='$img' width='120' height='90' alt='sample image' class='left border' />$obsah";}
?>
<?
$nacti2=mysql_query("SELECT id, jmeno, email, datum, icq, obsah, idclanku FROM komentare WHERE idclanku=$id");
if(!$nacti):
  echo "došlo k poruše v komunikaci s databází, nelze načíst komentáře";
  MySQL_Close($spojeni);
  die();
endif;
$zaznam2=mysql_fetch_array($nacti2); // tady mi to hazi ten error
$jmenokoment=$zaznam2["jmeno"];
$email=$zaznam2["email"];
$datumkoment=$zaznam2["datum"];
$obsahkoment=$zaznam2["obsah"];
echo "$jmenokoment, $email, $datumkoment, $obsahkoment";
                echo "<script type=\"text/javascript\"> 
<!-- 
function area(text) {
        var txtarea = document.post.zprava;
        text = '' + text + '';
        if (txtarea.createTextRange && txtarea.caretPos) {
                var caretPos = txtarea.caretPos;
                caretPos.text = caretPos.text.charAt(caretPos.text.length - 1) == ' ' ? caretPos.text + text + ' ' : caretPos.text + text;
                txtarea.focus();
        } else {
                txtarea.value  += text;
                txtarea.focus();
        }
}
// -->
</script>\n";
?>
<div id="komentare">
<form action="koment_zpracuj.php" method="post">
<input type="hidden" name="sent" value=""/>
<input type="hidden" name="datum" value=""/>
<input type="hidden" name="ip" value=""/>
<input type="hidden" name="idclanku" value="<? echo "$id" ?>"/>
  Jméno:<br><input type="text" name="nazev" value="" maxlength="64"><br>
  Email:<br><input type="text" name="nazev" value="" maxlength="64"><br>
  Icq:<br><input type="text" name="nazev" value="" maxlength="10"><br>
  Komentář (max 10000 znaku)<br>
  
<textarea name="koment" rows="7" cols="80" style="width: 70% onselect="storeCaret(this);" onclick="storeCaret(this);" onkeyup="storeCaret(this);"></textarea>
<br>

<br>
<br>
	<input type="submit" class="submit" name="save" style="width: 60px" value="Submit">
	<input type="reset" class="submit" name="reset" style="width: 60px" value="Reset">
</form>
</div>

je to sice mega dlouhy ale fakt nevim co dal... :-(
predem dik za odpovedi
jrm
Profil
1) bych psal ....WHERE id='$id'");
tj přidat apostrofy kolem proměnné $id
2) v tom "druhém" nacti ti chybí dvojka v IFu

Jinak jsem to nezkoumal...
nightfish
Profil
fergi
o možný příčinách a řešení uvedené chybové hlášky se více dozvíš v databázovém FAQ
Fergi
Profil
jj tak dik, asi sem prisel na to cim to je asi tam nemuze byt mysql_query promenna z prvni mysql_query ... jenze ja nevim co s tim... maji to byt vlastne komentare a maji se nacitat podle ID clanku jenze takhle to nejde .. :-((( nevite nekdo jak lip na komentare nez to delam ja?? ja na webu zadny navod nenasel jen php.jonweb ma to sice reseny dobre jenze takhle to ja nechci...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0