21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Lucas
Profil *
Ahojte.
Robim web, kde bude na serveri velmi vela suborov (radovo desattisice). Je lepsie ich ukladat do adresarov a podadresarov alebo mozu byt vsetky subory v jednom adresari ?
Moze robit operacnemu systemu problem, ked je napriklad 300 000 suborov v jednom adresari ?

Nebudem robit vypisy suborov, iba priame citanie podla nazvu suboru.
Měsíček
Profil
"Moze robit operacnemu systemu problem, ked je napriklad 300 000 suborov v jednom adresari ? "

Ano, zpomaluje, někdy i seká :), což si myslím, že se, ale u serveru stávat nebude.

Myslím, že by bylo lepší rozdělit soubory do složek a podsložek než je nechat všechny v jednom adresáři, ale je to jen můj názor.
machu
Profil
:D o čem to bude web
nightfish
Profil
Nebudem robit vypisy suborov, iba priame citanie podla nazvu suboru.
pokud si správně pamatuju teorii souborových systémů, tak i při čtení souboru se tento musí v adresáři vyhledat, přičemž asi bude zásadní rozdíl, jestli hledáš v 1 000 souborech, nebo v 300 000 souborech
otázkou také je, co ty soubory obsahují, a zda-li by se k jejich uskladnění nedala použít nějaká sofistikovanější metoda
Lucas
Profil *
nightfish
Subory samozrejme viem poukladat do adresarov, ale programovanie je hlavne o ulahcovani si prace. A keby tie vsetky subory mohli byt iba v 1 adresari, tak by mi to pracu dost ulahcilo.
Len ma zaujima, ci to je pre OS problem, mat tolko suborov v 1 adresari.
Urcite zalezi od filesystemu, server je Linux. Subory su velkostou od zopar kB po max. 5 MB.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0