Autor Zpráva
mutu
Profil *
$Conn = mysql_connect("localhost","dbuser","userdb");
mysql_select_db("db_interval",$Conn);

staci kdyz za "localhost","dbuser","userdb" dosadim nazev databaze serveru atd.?
kam se zadava heslo?
Matty
Profil
mutu
mysql_connect("localhost","dbuser","userdb");
userdb by mělo být heslo
kletely
Profil
mutu
Ano
a heslo ako posledné
zooner
Profil
syntaxe vypadá takto:

mysql_connect("server". "jmeno". "heslo")
mutu
Profil *
a co to je to "db_interval"
nightfish
Profil
a co to je to "db_interval"
to je jméno databáze panáčku

před dalšími podobnými dotazy si prosím nastuduj problematiku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=328
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=329
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=336
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=337
mutu
Profil *
poradite mi co mam spatne ? melo by to slouzit k ukladani rezervaci vesnic v jedny hre

$Conn = mysql_connect();
mysql_select_db("db_interval",$Conn);

$village_Info=Array();
if ( (isset($village_ID)) && (!empty($village_ID)) ){
$SQLText="SELECT * FROM rezervace WHERE village_ID=$village_ID";
$RS=mysql_query($SQLText,$Conn);
if (mysql_num_rows($RS)<=0){
mysql_close($Conn);
die ("Záznam neexistuje");
}
$village_Info=mysql_fetch_array($RS);
}
else
$village_ID=0;
mysql_close($Conn);


<?php
if(isset($_POST['village_ID'])){
echo souradnice jsou . $_POST['village_ID'] . "<br>"
}



<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="POST">
souradnice: <input type='text' name='village_ID'> <input type='submit' value='Odeslat'>
</form>


?>







$Conn = mysql_connect();
mysql_select_db("db_interval",$Conn);

if ($village_ID==0)
$SQLText="INSERT INTO rezervace (obrance,village_ID) VALUES ('$obrance','$village_ID')";
else{
$SQLText="UPDATE rezervace SET ";
$SQLText.="obrance='obrance'"
$SQLText.=" WHERE village_ID=$village_ID";
}
mysql_query($SQLText);
mysql_close($Conn);
echo "<html><head><meta HTTP-EQUIV=\"Refresh\" CONTENT=\"0; URL=edit_db.php\"></html>";
?>
obin
Profil *
$Conn = mysql_connect("localhost", "root", "");

nebo vyplň podle tvého nastavení
obin
Profil *
btw, vždycky když nevíš, proč ti nefunguje dotaz na mysql, tak si za něj napiš

or print (mysql_error());
mutu
Profil *
jj to vim to sem tady nenapsal schvalne abyste me pak nehackli
mutu
Profil *
pise mi to Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/free/webpark.cz/m/migos/root/www/edit_db.php on line 25
nightfish
Profil
mutu
pise mi to Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/free/webpark.cz/m/migos/root/www/edit_db.php on line 25
to znamená, že tam máš syntaktickou chybu na řádku 25
mám takové tušení
1) nemáš tam na jednom místě ukončený "php mód" pomocí ?>
2) řetězce v PHP se uzavírají do uvozovek nebo apostrofů

asi bude lepší, když půjdeš již odkázaný seriál o PHP od začátku
peta
Profil
1
@ini_set('error_reporting', E_ALL);
@ini_set("display_errors", "on");
error_reporting(E_ALL);

2
function sq($query,$text='') {$res = mysql_query($query) or die("<hr>MySQL Err".$text.": $query<hr>".mysql_error()); return $res;} //debug mode

$dotaz = 'SELECT ...';
sq($dotaz);



$SQLText.="obrance='obrance'" <---- strednik ?????????
$SQLText.=" WHERE village_ID=$village_ID";

ti to pise presne cislo radku, kde nastala chyba. Chyba nastala na nasledujicim radku, kde zjistil, ze neni neco ukonceno. viz nightfish
Bez odkazu na stranku nemuzeme odpocitat radek nebo zobrazit to v editoru, ktery radky cisluje a muzeme jenom hadat. Dekujeme, zes nam krome chyby nic neposkytl.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: