Autor Zpráva
pito
Profil
Zdar,Chtel bych se zeptat jestli nekdo nevi jak udelat razeni v tabulce od nejvyssiho cisla.Mam tabulku kde jsou uzivatele a potrebuji aby byli razeni od nejvyssiho poctu bodu.Př.:

m nick body
1. Karel 48
2. mijo 35
3. lamek 15
4. srandet 10
.......

Vse mam v DB.

Predem vse diky.
Taps
Profil
select body from tabulka order by body DESC
pito
Profil
Jsem jeste zacatecnik.Moc tomu nerozumim neslo by ukazat priklad?dik
Medvídek
Profil
Jak psal Taps :)
Pokud neumíš vůbec dotazy do DB, tak ti těžko někdo pomůže vypsáním jednoho dotazu :) Spíše by to chtělo kouknout na nějaké MySQL tutoriály (Linuxsoft).

$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY body DESC, nick ASC");
pito
Profil
ok a jak udelam aby mi ukazalo 10 uzivatelu.Mam v DB vic uzivatelu a ja bych potreboval aby mi ukazalo jen 10 uzivatelu s nejvicemi body.
Alphard
Profil
ok a jak udelam
lol

$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM tabulka ORDER BY body DESC, nick ASC limit 10");
pito
Profil
jak to ze mi to neradi od nejvic bodu az nejmin.Kde je chyba
<?
require "db.php";
$result = mysql_query("SELECT * FROM uzivatele")
or die(mysql_error());

echo "<table border='1'>";
echo "<tr> <th>Name</th> <th>Body</th> </tr>";

while($row = mysql_fetch_array( $result )) {

echo "<tr><td>";
echo $row['jmeno'];
echo "</td><td>";
echo $row['body'];
echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";
?>
Alphard
Profil
pito
zkus se podívat na předchozí příspěvky, jestli nejsi schopný pochopit psaný text, bude chyba někde úplně jinde :-(

<?
require "db.php";
$result = mysql_query("SELECT * FROM uzivatele")
or die(mysql_error());

echo "<table border='1'>";
echo "<tr> <th>Name</th> <th>Body</th> </tr>";

while($row = mysql_fetch_array( $result )) {

echo "<tr><td>";
echo $row['jmeno'];
echo "</td><td>";
echo $row['body'];
echo "</td></tr>";
}

echo "</table>";
?>
pifko
Profil
v predchozich prispevcich ti napsali, jak ma ten dotaz vypadat a ty tam nakonec napises jen SELECT * FROM uzivatele. kde asi bude chyba?
pito
Profil
dik moc jste mi pomohli
pito
Profil
dela se mi chyba kdyz mam v db zaporne hodnoty.dela to tohle

1.karel -3
2.petof -1
3.dsddd 4

ma to byt naopak.pomozte prosim co nejrychleji.dik
bukaj
Profil
pito
dela se mi chyba kdyz mam v db zaporne hodnoty.dela to tohle
Jaký má typ sloupec body?
pito
Profil
tam je varchar
Kajman_
Profil *
Tak se to řadí jako řetězec. Pokud to chcete řadit jako číslo, změňte sloupeček např na integer.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0