Autor Zpráva
pito
Profil
Mam uzivatele v DB a vypsane na strance.A ja kdyz kliknu na nejakeho uzivatele tak chci aby najela nova stranka s jeho udaji.Chybu mi dela to ze jak kliknu na nejakeho uzivatele tak me to hodi na hlavni stranku a ne na toho uzivatele.Tady je script:


<table>
<?
require "db.php";
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM uzivatele");
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
?>

<TR>
<TD width="100"><a href="index.php?asd=<?echo $zaznam["id"];?>"><?echo $zaznam["jmeno"];?></a></TD>
<TD width="100"><?echo $zaznam["jmeno"]?></TD>
<TD width="200"><?echo $zaznam["mail"]?></TD>
</TR>

<?
endwhile;
?>

</table>

diky predem vsem.
Taps
Profil
pito
zkus
$id=$_GET['id'];
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM uzivatele where id='$id'");
pito
Profil
mam to takhle:

<table>
<?
require "db.php";
$vysledek=mysql_query("SELECT * FROM uzivatele");
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
?>

<TR>
<TD width="100"><a href="index.php?page=<?echo $zaznam["id"];?>"><?echo $zaznam["jmeno"];?></a></TD>
<TD width="100"><?echo $zaznam["jmeno"]?></TD>
<TD width="200"><?echo $zaznam["mail"]?></TD>
</TR>

<?
endwhile;
?>

</table>
<?
$id=$_GET["id"];
$vyber = MySQL_Query("SELECT * FROM uzivatele WHERE id = '$id' ");
while ($zaznam2=MySQL_Fetch_Array($vyber)):
echo $zaznam2["celejmeno"];
echo $zaznam2["zem"];
echo $zaznam2["mail"];
echo $zaznam2["rok"];
endwhile;
?>


To musim udelat ke kazdemu uzivateli stranku?php soubor.Napr.: uzivatel pod id=2 tak to musim udelat soubor 2.php?Prece to jde udelat aby to ukazalo na jedne strance pokazde jineho uzivatele jak kliknu na nejakeho.
Medvídek
Profil
Uděláš si výpis uživatelů:

while:
echo "<a href=\"zobraz-detail.php?id=".$zaznam["id"]."\">".$zaznam["nick"]."</a>";
endwhile;


dal si udelas stranku zobraz-detail.php (třeba)

kde uděláš dotaz:

SELECT * FROM uzivatele WHERE id = '$id' 


pak zase přes while

while:
echo $zaznam2["celejmeno"]."<br />"; 
echo $zaznam2["zem"]."<br />"; 
echo $zaznam2["mail"]."<br />"; 
echo $zaznam2["rok"]."<br />";
endwhile;


Předpokládám, že máš v tabulce DB sloupec ID kterej je INT, AUTO_INCREMENT a PRIMARY KEY

Poud ne, OPĚT tě odkazuji na server LINUXSOFT, kde máš tutoriál a nemsusel by si vytvářet X témat se začátečnickými dotazy, který se tu již řešili X krát !
pito
Profil
dela to chybu

<TD width="100"><a href="zobraz-detail.php?id=<?echo $zaznam["id"];?>"><?echo $zaznam["jmeno"];?></a></TD>

musim tam mit takhle

<TD width="100"><a href="index.php?page=<?echo $zaznam["id"];?>"><?echo $zaznam["jmeno"];?></a></TD>

jinak jak to mam podle toho prvniho tak mi to napise

Warning: mysql_query(): Access denied for user 'nobody'@'195.122.194.232' (using password: NO) in /3w/wz.cz/i/icq5pool/zobraz-detail.php on line 14

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /3w/wz.cz/i/icq5pool/zobraz-detail.php on line 14

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /3w/wz.cz/i/icq5pool/zobraz-detail.php on line 15
pito
Profil
musim tam mit ten index.php?page= protoze mam na indexu.php tohle
<?php
/*
* Tento kousek vzdy includuje do "stredu" stranky volany soubor pres URL
* Priklad volani: index.php?page=registrace
* do stredu se nacte soubor registrace.php
*/
if (IsSet($_GET['page'])){ // pokud byl odeslan ?page= ...
$soubor=$_GET['page'];
$soubor2= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."/".$soubor.".php";
if(file_exists($soubor2)){ //pokud soubor existuje, nacteme ho do stredu
include $soubor2;
}else{ //pokud soubor neexistuje, zavolame error404.php
include "inc/error404.php";
}
}else{ // Pokud nebyl paramentr page volany, nacteme uvod.php
include "uvod.php";
}
/*
* Tento kousek kódu nám v případě nějakého erroru vypíše Alert.
* Jednotlivé hlášky jsou v souboru inc/error_msg.php
* Je tam pole hlášek, vždy voláme číslo hlášky v poli
* Příklad: index.php?page=uvod&Alert=0
*/
if(isset($_GET['Alert'])){
require "inc/error_msg.php"; // V tomto souboru jsou ty hlasky
$JsAlert=$_GET['Alert'];
echo '<script language="javascript" type="text/javascript">alert("'.$Rvi[$JsAlert].'");</script>';
}
?>
pito
Profil
jde to nejak zmenit? aby mi mohlo potom jet <a href="zobraz-detail.php?id=<?echo $zaznam["id"];?>
Medvídek
Profil
NAUČ SE includovat, připojení k databázi, dotazy do databáze ..... Projeď si LINUXSOFT a potom se ptej.Tím že někde zkopíruješ kód a budeš ho sem pořád dávat aby ti ho někdo upravil se stejně nic nenaučíš .. Rad jsem ti myslím poskytl dost, takže teď je na tobě, jak se s tim popereš.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: