Autor Zpráva
mutu
Profil *
pise mi to Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/free/webpark.cz/m/migos/root/www/registrace.php on line 48
moje stranky migos.webpark.cz zkousim to uz od vcerejska tak nepiste ze se nesnazim nevim co je tam za chybu podle me je to zapsany spravne predem dik za pomoc


if(isset($_POST['reg'])) {

48---->MySQL_Query("INSERT INTO registrace VALUES(nick="$nick",heslo="$heslo")");
echo MySQL_error();
echo"<FONT color=\"darkred\" size=\"+1\">Registrace dokončena</FONT>";
echo"<br><br>Poznamenejte si prosím Vámi zvolené uživatelské jméno a heslo na bezpečné místo(nejlépe zapamatovat). Pokud tyto 2 údaje zapomenete, nebudete moci se ke svému účtu přihlásit.";
echo"<br><br><br>Nyní se stačí v menu na <A href=\"index.php\">hlavní straně</A> přihlásit.";
}
?>
</table>
Matty
Profil
mutu
MySQL_Query("INSERT INTO registrace VALUES(nick="$nick",heslo="$heslo")");
Nemůžeš do uvozovek vkládat stejné uvozovky. Použij místo jednich '.
EDIT: Nemělo by to bý náhodou takhle:
MySQL_Query("INSERT INTO registrace (nick, heslo) VALUES(".$nick.", ".$heslo."));
?
mutu
Profil *
dobry funguje to dik mozna za chvili jeste napisu s necim jinym
mutu
Profil *
mam dalsi problem nepise mi to zadnou chybu registrace funguji ale objevuji se mi tam chyby jeste pred zadanim hodnot a jedno policko navic nejlepsi bud kdyz se na to sami podivate jak to vypada ja vazne nevim co mam spatne a vubec nevim kde bych mel co zmenit moje stranky http://migos.webpark.cz/registrace.php




if($nick==""){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Nebyl zvolen nick</FONT><br>";
}

if($heslo1==""){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Zvol si heslo</FONT><br>";
}

if($heslo!=$heslo1){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Hesla nejsou stejná</FONT><br>";
}

?>

<table align="center">
<FORM method="post">
<td nowrap align="right"><font>nick</font><td nowrap><INPUT type="text" nick="nick" value="$nick">
<td nowrap align="right"><font>heslo</font><td nowrap><INPUT type="password" nick="heslo" value="$heslo">
<td nowrap align="right"><font>kontrola hesla</font><td nowrap><INPUT type="password" nick="heslo1" value="$heslo1">
<input type='text' name='reg'>
<INPUT type="submit" value=" R e g i s t r u j ">
</FORM>
</table>
nightfish
Profil
ale objevuji se mi tam chyby jeste pred zadanim hodnot
už konečně pochop, že to, co tady děláme, děláme dobrovolně
a tudíž by ses mohl alespoň trochu snažit nám to ulehčit, ne?
pokud se ti tam objevují nějaké chyby, tak nám je sem napiš
mutu
Profil *
tak se podivej na tu moji stranku a uvidis je tam dyt sem vam tam vsechno napsal http://migos.webpark.cz/registrace.php
mutu
Profil *
myslim chyby jako Chyba: Nebyl zvolen nick Chyba: Zvol si heslo
Matty
Profil
mutu
if($nick==""){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Nebyl zvolen nick</FONT><br>";
}

A divíš se? Tohle je se dá logicky usoudit. Co třeba odkazovat ve formu někam jinam?
mutu
Profil *
dobre tak ja si s tim jeste zkusim pohrat
nightfish
Profil
myslim chyby jako Chyba: Nebyl zvolen nick Chyba: Zvol si heslo
to je tím, že proměnná $nick a $heslo1 nejsou při prvním přístupu na stránky nastavené (což by odhalil error_reporting na E_ALL)
řešením je ověřovat jejich prázdnost pouze v případě, kdy byl formulář odeslán...
a nebo použít podmínku např.:
if (isset($nick) && empty($nick)) echo "Nebyl zvolen nick";
mutu
Profil *
dik a nevis jeste proc se mi tam zobrazuji 4 okenka misto 3(nick,heslo,overeni hesla) ?
Matty
Profil
mutu
proc se mi tam zobrazuji 4 okenka misto 3
Že by základy HTML? Když tam máš čtyři input type="text", tak se ti prostě zobrazej čtyřikrát.
Smaž <input type='text' name='reg'> .
nightfish
Profil
dik a nevis jeste proc se mi tam zobrazuji 4 okenka misto 3(nick,heslo,overeni hesla) ?
protože v kódu máš 4 (to čtvrté má name=reg)


EDIT: kournique, matty mi dneska nějak dává
mutu
Profil *
mutu
proc se mi tam zobrazuji 4 okenka misto 3
Že by základy HTML? Když tam máš čtyři input type="text", tak se ti prostě zobrazej čtyřikrát.
Smaž <input type='text' name='reg'> .



dik zrovna sem na to taky prisel ;)
mutu
Profil *
a ta chybova hlaska od nightfish mi nejede kdyz tam neni nic vyplneni a dam registrovat tak mi to nic nenapise ale ja na to zkusim prijit sam
mutu
Profil *
tak uz sem to doladil chyby uz to vypisuje normalne ale ted resim jak mam nastavit ze kdyz uzivatel nastavi spravne udaje a nevypise to zadnou chybu tak ho to zaregistruje (script na registraci je uplne dole)

kod ted vypada takto a nenutim vas asbyste mi pomahali jenom kdyz se vam bude chtit





<?php
include("config.php");
$connect=mysql_connect($MySQL_server,$MySQL_user,$MySQL_user_password) ;

$connect_db=mysql_select_db($MySQL_db);




if($odeslano=="ano"){
if($nick==""){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Nebyl zvolen nick</FONT><br>";
}

if($heslo1==""){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Zvol si heslo</FONT><br>";
}

if($heslo!=$heslo1){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Hesla nejsou stejná</FONT><br>";
}}

?>
<FORM method="post">
<table align="center">
<FORM method="post">
<td nowrap align="right"><font>nick</font><td nowrap><INPUT type="text" name="nick" value="">
<td nowrap align="right"><font>heslo</font><td nowrap><INPUT type="password" name="heslo" value="">
<td nowrap align="right"><font>kontrola hesla</font><td nowrap><INPUT type="password" name="heslo1" value="">
<INPUT type="submit" value=" R e g i s t r u j ">
<INPUT type="hidden" name="odeslano" value="ano">
</FORM>
</table>

<table>
<?php
if(isset($_POST['reg'])){

MySQL_Query("INSERT INTO registrace (nick,heslo) VALUES('$nick','$heslo')");
echo MySQL_error();
echo"<FONT color=\"darkred\" size=\"+1\">Registrace dokončena</FONT>";
echo"<br><br>Poznamenejte si prosím Vámi zvolené uživatelské jméno a heslo na bezpečné místo(nejlépe zapamatovat). Pokud tyto 2 údaje zapomenete, nebudete moci se ke svému účtu přihlásit.";
echo"<br><br><br>Nyní se stačí v menu na <A href=\"index.php\">hlavní straně</A> přihlásit.";
}
?>
</table>
mutu
Profil *
vyresil sem to takto


if($odeslano=="ano"){
if($nick==""){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Nebyl zvolen nick</FONT><br>";break;
}

if($heslo1==""){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Zvol si heslo</FONT><br>";break;
}

if($heslo!=$heslo1){
echo "<FONT color=\"FUCHSIA\"><b>Chyba: </b>Hesla nejsou stejná</FONT><br>";break;



ale pise mi to Chyba: Hesla nejsou stejná <--- tohle je v poradku

Fatal error: Cannot break/continue 1 level in /home/free/webpark.cz/m/migos/root/www/registrace.php on line 20
mutu
Profil *
dal sem misto break exit a uz to facha

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: