Autor Zpráva
Lojzik
Profil *
Ještě totok kdyby někdo všdšl tak by mně udělal radost :-) ve skriptu mám formulář kde jsou select-optiony potřebuju aby se pokud je v optionu nastaveno nezalezi nacetlo vse ze sloupce druh takto jsem to resil ale nefunguje vedel by nekdo jak na to? Celý skript je pripadne o nekolik prispevku niz jmenuje se "stranka se nacita porad dokola" p.s.takto skript nehodi zadnou chybu jen proste nefunguje, na nezalezi nenajde nic pokud vyberu jinou polozku najde vse...
if (($_POST["druh"])!="nezalezi")
{$jm=($_POST["druh"]);}
else
$z=mysql_query("select * from auta.druh");
$navrat=mysql_db_query("inzerce", $z) or print mysql_error();
{$jm=($navrat);}
Adam Zábranský
Profil
Lojzik
moc nechápu co chceš, ale co má být toto?
{$jm=($navrat);} ?
Lojzik
Profil *
to jsem jen zkoušel co to udělá :-)) má tam být "z" ale to taky nejede...
Harwen
Profil
Co takhle nastavit volbě nezáleží value="%" - sql dotaz pak bude "where neco = %" a % je zástupný znak takže to vyhledá cokoliv ;-)
Vyzkoušeno ;-)
Lojzik
Profil *
tak jsem zkusil zadat value="%" napřed do celeho selectu posleze do optionu nezalezi + dotaz vylepšený o where neco=%
(namisto neco jsem zkousel dosazovat $jm, druh i nezalezi tzn. mozne hodnoty) ale všechno ceho jsem se dockal byl jen mysql error query was emty :-( myslis ze bys to mohl popsat trochu lepe diky
Harwen
Profil
Snad to vysvětlím líp na příkladu.
Máme tyhle stránky: http://ddmjosefov.ic.cz
Vybereme si fotogalerii.
Pokud si vybereš konkrétní rok tak máme např. tohle:
http://ddmjosefov.ic.cz/index.php?cat=fotky&year=2007
ale pokud chceme ze všech let, dostaneme tohle:
year=%]http://ddmjosefov.ic.cz/index.php?cat=fotky&[b]year=%
na stránce fotky.php kterou pak vkládám máme kód:
<?...
$year = $_GET["year"]
$fotky = "select * from `fotogalerie` WHERE `year`= '$year'";
...?>
V prvním případě tedy máme dotaz:
$fotky = "select * from `fotogalerie` WHERE `year`= '2007";
Takže to prostě vytáhne všechno co má ve sloupci rok 2007
ale v druhým případě máme
$fotky = "select * from `fotogalerie` WHERE `year`= '%'";
% je zástupný znak, za který si můžeš dosadit cokoliv jinýho. A protože je sám, tak si za to php může dosadit cokoliv a bude po db požadovat vše a ve výseldku dostanu všechny fotogalerie nehledě na to vy jakém roce byly přidány.
¨No a je už jedno jestli to zadáváš ve formuláři nebo normálně v <a href... a je jedno jestli to je POST nebo GET, to už jen musíš upravit :-)
Lepší?:-)
Lojzik
Profil *
jj uz chapu ale tohle asi v mym pripade nepujde pouzit viz. skript:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
<title></title>
</head>
<body>
<?php
session_start();


include "prihlasdb.php";

// Nastavte titul stránky a zahrňte záhlaví HTML.
$titul_stranky = 'Registrace';


if (($_POST['najdi'])) { // Zpracovat formulář.


if (($_POST["druh"])>0)
{$jm=($_POST["druh"]);}


if (($_POST["karoserie"])>0)
{$prjm=($_POST["karoserie"]);}

if (($_POST["palivo"])>0)
{$e=($_POST["palivo"]);}

if (($_POST["znacka"])>0)
{$m=($_POST["znacka"]);}

if (($_POST["stav"])>0)
{$u=($_POST["stav"]);}

if (($_POST["cena"])>0)
{$x=($_POST["cena"]);}







$co="SELECT auta.druh,karoserie,palivo,znacka,stav,km,cena,popis,obr,vlozeno,kraj FROM auta where znacka='".$_POST["znacka"]."'
and druh='".$_POST["druh"]."' and karoserie='".$_POST["karoserie"]."' and palivo='".$_POST["palivo"]."'
and stav='".$_POST["stav"]."' and kraj='".$_POST["kraj"]."' ORDER BY cena ";
$navrat=mysql_db_query("inzerce", $co) or print mysql_error();


echo("<table cellpadding=\"10\" style=\"border:1px solid black;font-size:15;position:relative;top:390;width:980\">");
for ($i=0;$i<mysql_num_fields($navrat); $i++){
echo("<td><strong>".mysql_field_name($navrat, $i)."</strong></td>");
}


while (list($druh,$karoserie,$palivo,$znacka,$stav,$km,$cena,$popis,$obr,$vl ozeno,$kraj) = mysql_fetch_row($navrat))
{
echo("<tr><td style=\"width:70;height:50\">$druh</td>
<td style=\"width:70;height:50\">$karoserie</td>
<td style=\"width:70;height:50\">$palivo</td>
<td style=\"width:70;height:50;font-size:14;color:blue\"><a href=\"#\">$znacka</a></td>
<td style=\"width:70;height:50\">$stav</td>
<td style=\"width:70;height:50\">$km</td>
<td style=\"width:70;height:50\">$cena</td>
<td style=\"width:170;height:50\">$popis</td>
<td style=\"width:70;height:50\"><a href=\"#\"><img style=\"width: 80px;
height: 60px\" src=\"inc/soubory/".$obr."\"></a></td>
</td style=\"width:70;height:50\"><td>$vlozeno</td>
</td style=\"width:70;height:50\"><td>$kraj</td>

</tr>");
}

echo("</table>");

mysql_close();
}


?>
<br><br>
<p style="position:absolute;top:165;font-weight:bolder;color:red">Vyhledá vání:</p>
<form action="index.php?page=allform" method="post">


<div style="position:absolute;top:190;left:120"><b>Druh:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="druh">
<option>Osobní</option>
<option>Nákladní</option>
<option>Užitkové</option>
<option>Moto</option>
</SELECT>
</div>
<div style="position:absolute;top:190;left:290">
<b>Karoserie:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="karoserie" >
<option>Sedan</option>
<option>Hatchback</option>
<option>Kombi,MPV,SUV</option>
<option>Kupé</option>
</SELECT>
</div>
<div style="position:absolute;top:190;left:540">
<b>Palivo:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="palivo" >
<option>Benzin</option>
<option>Nafta</option>
<option>Lpg</option>
<option>Cng</option>
</SELECT>
</div>
<div style="position:absolute;top:215;left:105">
<b>Značka:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="znacka" >
<option>Alfa Romeo</option>
<option>Audi</option>
<option>BMW</option>
<option>Citroen</option>
<option>Dacia</option>
<option>Daewoo</option>
<option>Ferrari</option>
<option>Fiat</option>
<option>Ford</option>
<option>Honda</option>
<option>Hyundai</option>
<option>Chevrolet</option>
<option>Chrysler</option>
<option>Jaguar</option>
<option>KIA</option>
<option>Lancia</option>
<option>Mazda</option>
<option>Mercedes</option>
<option>Mitsubishi</option>
<option>Nissan</option>
<option>Opel</option>
<option>Peugeot</option>
<option>Porsche</option>
<option>Renault</option>
<option>Rover</option>
<option>Opel</option>
<option>Saab</option>
<option>Seat</option>
<option>Škoda</option>
<option>Subaru</option>
<option>Suzuki</option>
<option>Toyota</option>
<option>Volvo</option>
<option>Volkswagen</option>
</SELECT>
</div>
<div style="position:absolute;top:215;left:327">
<b>Stav:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="stav" >
<option>Nové</option>
<option>Ojeté</option>
<option>Havarované</option>
<option>Náhradní díly</option>
</SELECT>
</div>

<div style="position:absolute;top:215;left:546">
<b>Cena:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="cena" >
<option>0-10000kč</option>
<option>10000-150000kč</option>
<option>150000-300000kč</option>
<option>300000+</option>
</SELECT>
</div>

<div style="position:absolute;top:240;left:120">
<b>Cena:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="cena" >
<option>0-10000kč</option>
<option>10000-150000kč</option>
<option>150000-300000kč</option>
<option>300000+</option>
</SELECT>
</div>


<div align="center" style="position:absolute;top:305;left:470"><input type="submit" name="najdi" value="Hledat" /></div>
</form>


</body>
</html>
Lojzik
Profil *
jo a je to tak ze potrebuju do optionu pridta hodnotu nezalezi a pak nasledne kdyz bude zadano nezalezi tak vybere vse v tom urcitem sloupci...
Harwen
Profil
<option value = "%">Nezáleží</option>

Buď by mělo bejt tohle řešení nebo se nechápeme :-)
Lojzik
Profil *
tak to aasi fakt nechapu :-) upravil jsem skript a nic takhle:

if (($_POST['najdi'])) { // Zpracovat formulář.




if (($_POST["druh"])>0)
{$jm=($_POST["druh"]);}

if(($_POST["druh"])=="%")
{
$y=mysql_query ("select * from auta where druh='%'")or print mysql_error();
$navrat=mysql_db_query("inzerce", $y);
$jm=($y);
}



if (($_POST["karoserie"])>0)
{$prjm=($_POST["karoserie"]);}

if (($_POST["palivo"])>0)
{$e=($_POST["palivo"]);}

if (($_POST["znacka"])>0)
{$m=($_POST["znacka"]);}

if (($_POST["stav"])>0)
{$u=($_POST["stav"]);}

if (($_POST["cena"])>0)
{$x=($_POST["cena"]);}

if (($_POST["kraj"])>0)
{$x=($_POST["kraj"]);}
a tkhle ten option:
<br><br>
<p style="position:absolute;top:165;font-weight:bolder;color:red">Vyhledá vání:</p>
<form action="index.php?page=allform" method="post">


<div style="position:absolute;top:190;left:185"><b>Druh:</b>&nbsp;&nbsp;
<SELECT name="druh">
<option value = "%">Nezáleží</option>
<option>Osobní</option>
<option>Nákladní</option>
<option>Užitkové</option>
<option>Moto</option>
</SELECT>
</div>
Lojzik
Profil *
tak nevím cožpa tohle nikdo nikdy neřešil???
Lojzik
Profil *
poslušně hlásím problém vyřešen :-)) jinak kdyby někdo něco podobnýho řešil tak s % to nemá pranic společného nic proti tobě Harwen, jinak všem zúčastněným díky za pomoc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: