Autor Zpráva
muco
Profil *
Zdravim, neviete nahodou v com je problem?? Urcite to bude nejaky riadok v php.ini , ale neviem aky :
<?php
session_start();
$_SESSION['meno'] = $meno;
if (!$_SESSION['meno']) {
echo '<form method="post" action="index.php">
<input name="meno" /> meno<br />
<input type="password" name="heslo" /> heslo <br />
<input type="submit" name="ok" value="prihlasit" /> <a href="registracia.php">registrovať</a>
</form>';
}
?> <br />
<?php
if ($ok) {
session_start();
mysql_connect('localhost', 'root');
mysql_select_db('egals');
$sql .= mysql_query('select heslo from users where meno = "$meno"');
$res .= mysql_fetch_array('$sql');
if ($res) {
session_register('meno');
$_SESSION['meno'] = $meno;
}
}
if ($_SESSION['meno'])
echo "<a href='odhlasit.php'>odhlasit</a>";
?>


a chyba:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\wamp\www\nwp2\index.php on line 64
warden
Profil *
$res = mysql_fetch_array($sql);

zkus to bez tech apostrofu
muco
Profil *
ee, aj tak nejde, to som uz skusal a skusil som to este raz... Ale urcite to bude nieco s php.ini a to iste mi robi ak dam mysql_fetch_row()
warden
Profil *
tak budes mit blbe dotaz...

$sql = mysql_query('select heslo from users where meno = '.$meno.'');
Harwen
Profil
Máš zapnuté register globals? :-)
Lojzik
Profil *
takovouhle hlasku mi to vzdycky vyhodilo pri chybe v mysql dotazu jednou to byla carka, pak zas pismenko prip. apostrof a jednou mi taky chybel sloupec v sql tabulce :-)
muco
Profil *
mam register globals, ten problem som mal minule :D..... Mam to rozbehat na linuxe? Bude to lepsie...
Tam to mozno pojde
Měsíček
Profil
1.) mysql_connect('localhost', 'root'); dej na mysql_connect('localhost', 'root','');
2.) $sql .= mysql_query('select heslo from users where meno = "$meno"'); už se psát kluazule velkými písmeny ať se v tom potom orientuješ .. SELECT heslo FROM users WHERE meno ...
3.) Nespoléhej na register_globals .. a vše si přepiš z $meno; na $_POST["meno"]; ..
4.) "Mam to rozbehat na linuxe? Bude to lepsie... Tam to mozno pojde" to je naprosto fuk, tento PHP skript není závislý na platformě ani na os.
muco
Profil *
stale ta ista chyba....
Měsíček
Profil
Tak pošli kód jaký máš teď.
bukaj
Profil
muco
mysql_conect(...) or die(mysql_error());
mysql_select_db(...) or die(mysql_error());
mysql_query(...) or die(mysql_error());
... atd. Prostě si vypisuj chybové hlášky po každé akci, co nad databází spácháš. To napoví víc.
muco
Profil *
<?php
session_start();
$_SESSION['meno'] = $_POST["meno"];
if (!$_SESSION['meno']) {
echo '<form method="post" action="index.php">
<input name="meno" /> meno<br />
<input type="password" name="heslo" /> heslo <br />
<input type="submit" name="ok" value="prihlasit" /> <a href="registracia.php">registrovať</a>
</form>';
}
?> <br />
<?php
if ($ok) {
session_start();
mysql_connect('localhost', 'root','')
or die('nepodarilo sa pripojit');
mysql_select_db('egals')
or die('neda sa vybrat db');
$sql .= mysql_query('select heslo from users where meno = $_POST["meno"]');
$res .= mysql_fetch_array($sql);
if ($res) {
session_register('meno');
$_SESSION['meno'] = $_POST["meno"];
}
}
if ($_SESSION['meno'])
echo "<a href='odhlasit.php'>odhlasit</a>";
?>


a chyba:::
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in D:\wamp\www\nwp2\index.php on line 66
muco
Profil *
p.s. Je to prihlasovaci skript :D ak na to nepridete, tak skudim spravit zvlast prihlasenie odhlasenie a pouzijem existujuci skript...
A potom to dam dokopy
Adam Zábranský
Profil
$sql .= mysql_query('select heslo from users where meno = $_POST["meno"]');
toto je špatně, protože to by $_POST["meno"] muselo být číslo
takže
$sql .= mysql_query('select heslo from users where meno = "'.$_POST["meno"].'"');
muco
Profil *
Parada, ide to diki moooc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: