Autor Zpráva
Watchick
Profil *
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se dá udělat následující:

Jak se dá udělat, že když potřebujete být někde v 20h: 00min: 00 sec a cesta vám trvá 1h: 29min: 34 sec
tak v kolik musíte vyrazit...
Byl bych vám velice vděčný za nějaký příklad kódu... děkuji
mutu
Profil *
upozornuji ze jsem lama jenom pisu jak si myslim ze by to zhruba mohlo byt


prvne si vytvoris promenou s prvnim casem pak druhou promenou s delkou cesty...

$time= 20h: 00min: 00 sec

$time_long= 1h: 29min: 34 sec



function cas {

$vysledek = $time - $time_long;
echo "$vysledek"
}
Měsíček
Profil
Tak to být nemůže protože maximum je 60 minut/sekund .. a tak by to bylo do 100.

Jinak se zkus podívat na funkce date, time, mktime atd .. trochu iniciativy pak zkus poslat alespoň něco a my ti to opravíme.
mutu
Profil *
jj to sem zapomel dodat ze se tam bude muset nak definovat cas ale jinak by to nak takhle jit mohlo ne?
Watchick
Profil *
Ok, zkouším:
$sraz= mktime (20,0,0,3,6,2008);
$cesta= mktime (1,29,34,3,6,2008);
$odchod = $cesta - $sraz;
echo $odchod;
Měsíček
Profil
Co to tak celé převést na sekundy pak ty sekundy od sebe odečíst a zase celé převést na normální formát ;)

Jen takový kopanec ..

date (17782305 - 65453);

atd ...
Watchick
Profil *
uuh ten mktime(...) je v sekundách, nebo ne?
BTW co ma delat to:
 date (17782305 - 65453); 

??
musi tam byt to date? vzdyt vteriny muzu odecist i bez date ne:? Jinak ty formáty pak získám tak, že to budu dělit a dělit a dělit 60?
Měsíček
Profil
Tak druhý kopanec .. a teď už se snaž.

<?php

$tralala = 1207497704;

echo(date("H:i:s",mktime()-$tralala));


?>
DJ Miky
Profil
<?php
$sraz='20:00:00';
$cesta='1:29:34';

$sraz=explode(':',$sraz);
$cesta=explode(':',$cesta);

$sraz=$sraz[0]*3600+$sraz[1]*60+$sraz[2];
$cesta=$cesta[0]*3600+$cesta[1]*60+$cesta[2];

$odchod=$sraz-$cesta;

echo 'Odchod: ';
echo floor($odchod/3600).':';
echo floor($odchod%3600/60).':';
echo $odchod%60;
?>



Měsíček
Možná to myslíš dobře, ale takovéto rady neřeší ten skutečný problém a jsou celkem na nic.
Watchick
Profil *
$sraz= mktime (20,0,0,3,6,2008); 
echo(date("H:i:s",$sraz - mktime()));

kdyz jsem to prevratil ukazuje to podle me mnohem realnejsi cas (03:46:04) ale stale mi to neodpovida, pokud mam teda tu fci mktime dobre nastavenou na 20:00:00 dnesniho vecera
Watchick
Profil *
DJ Miky
Díky :-) ale to bylo proti Měsíčkovi trošku blbý, že se mě to snažil naučit a ty mi to takhle podas, coz je BTW o dost lepsi pro me :-) Díky moc...
jinak ale jsem si rikaz ze na to budou urcite lepsi fce nez explode, tak jsem tu nechtel delat blba, jak si vypisuju explode se kterym bych si nakonec (s vysledkem nevedel rady)... díky :-) a nevíc to vypadá, že to funguje :D
Watchick
Profil *
DJ Miky
Díky hele, opravdu to fungue, ale mohl by jsi do toho pls jeste implantovat dny a měsíce a roky pls? ono totiz je blby davat ze to je za 28:24:16 protoze se v tom o dost hůře orientuje... Proto, jestli by ti to nedělalo problem, kdyz jsi se do toho tak odvazne vrhnul a poradil mi :-) za coz jsem ti hluboce zavazan :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0