Autor Zpráva
pm
Profil *
Dobrý den chtel bych se ještě zeptat jestli jde nějak smazat funkce, nebo nějak unsetnou funkce viz problém previously declare.
bukaj
Profil
pm
Spíš bych se ptal, proč redeklaruješ tu fci? Máš k tomu nějaký speciální důvod? :)
Adam Zábranský
Profil
pm
No já to tedy nevím, ale přijde mi to jako moc velká zbytečnost. Stačí si přeci funkci pojmenovat trochu jinak ne?
BetaCam
Profil
pm
Též mi je tedy zádný důvod proč by si měl funkci předeklarovávat
1ight
Profil
Jednoduše, projíždím pole ve foreach... a tam nějaká položka má nějaké kodování to zjistím a includuju ¨
např.:
foreach (){
include (.....);
echo $kodovani($rozkoduj_text); //tady např.: načte function utf8();
}

stane se že načtu 2x za sebou stejnou funkci
proto potřebuju rovnou unsetovat určité načtené funkce z proměnných nebo je nejak ignorovat

řešení co mě napadlo:
_______

foreach ( ) {
ale řešit to zpusobem echo $kodovaní[$i++]($text); to myslím neni pravé lepší je když to už rovnou unsetnu ale nevím jak
}
Mastodont
Profil
1ight
Máš nesmírně originální pohled na programování.
1ight
Profil
Omlouvam se neznám teorii programovaní a jestli tu píšu neco uplně blbýto tak se předem omlouvám... Jen se snažím řešit problém který mi vznikl
1ight
Profil
Učil jsem se jen z knížek a zpříkladu takže uričtě tady mám velký mezery
1ight
Profil
našel jsem příkaz na php a funguje mi to, když by někdo hledal tak to tu je, děkuju vám moc za informace.

if ( function_exists($decode)) {
BetaCam
Profil
1ight
if ( function_exists($decode)) {

Třeba nebo si tam mohl dát include_once() místo include()
Kcko
Profil
no spis ten include dat mimo foreach ne?
BetaCam
Profil
Kcko

Taky možnost otázka je jak to má vlastně celé napsané. IO sem napsal protože to ošetří i to, kdyby to měl napsané tak, že by měl každou funkci v samostatném souboru a pokaždé by to includovalo soubor podle kódování stringu.

Popravde když vidim něco jako tohle :

foreach (){ 
include (.....); 
echo $kodovani($rozkoduj_text); //tady např.: načte function utf8(); 
}


Tak se mi naježej všechny chupy na těle proto sem také uvedl include_once() protože ať už to má napsané jak chce prasácky tak s include_once() je jistota, že se mu ten file znova prostě nenačte. :)
Ssob
Profil
Celé bych to přepsal..

Includovat nějaký soubor v cyklu je imho humus. Buď si deklaruj víc funkci (např. decode_utf8(), decode_win1250(), ...) a pak jen volej tu správnou nebo si nadeklaruj jen jednu funkci (např. decode()), která budeš předávat jako parametr použité kódování.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: