Autor Zpráva
janíčekjaník
Profil *
mám tu takovou maličkost...
Potřebuji aby ten náhled byl mých rozměrů šířka bude 65px, ale délku chci jinou... cca 95px. jak toho dosáhnout?

<?
if(isset($_POST["submit"])){
$slozka = "small";
$b_slozka = "upload_obr";
if(is_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name']))
{
if(move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'],
$b_slozka."/".$_FILES['subor']['name']) )
{
$obr = $_FILES['subor']['name'];
}
}
if($obr)
{

//nahlad
$im=imagecreatefromjpeg("$b_slozka/$obr");
$mierka=imagesx($im)/imagesy($im);
$nvyska=65/$mierka;
$s_obrazek=imagecreatetruecolor(65,$nvyska) or die("Cannot Initialize new
GD image stream");
imagecopyresized($s_obrazek,$im,0,0,0,0,65,$nvyska,imagesx($im),images y($im)
); // zmensime obrazek
//imagestring($obrazekp,4,10,30,"krby-hami",$col);
imagejpeg($s_obrazek,"$slozka/$obr",50);
imagedestroy ($im);

//obraz
$im=imagecreatefromjpeg("$b_slozka/$obr");
$mierka=imagesx($im)/imagesy($im);
$nvyska=390/$mierka;
$obrazek=imagecreatetruecolor(390,$nvyska) or die("Cannot Initialize new GD
image stream");
imagecopyresized($obrazek,$im,0,0,0,0,390,$nvyska,imagesx($im),imagesy ($im));
// zmensime obrazek
//imagestring($obrazekp,4,10,30,"krby-hami",$col);
if(imagejpeg($obrazek,"$b_slozka/$obr",70))echo "Súbor úspešne odoslaný a
stracovaný<br />
<img src='$slozka/$obr'><br /><br />
<img src='$b_slozka/$obr'><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<a href='http://puj.org/upload/$b_slozka/$obr'><img src='$slozka/$obr'></a>
";
imagedestroy ($im);

//unlink("$b_slozka/$obr");

}

}
  
?>
<html>
<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<br>
<input type="file" name="subor">
<br>

<input type=submit name=submit value=odeslat>
</form>

Anonymní
Profil *
nikdo neví
obin
Profil *
$cil = ImageCreateFromJpeg($soubor);
$obr = ImageCreateTrueColor($nahled_s,$nahled_v);
ImageCopyResampled($obr,$cil,0,0,0,0,$nahled_s,$nahled_v,$sirka_orig,$ vyska_orig);
ImageJpeg($obr,$adr."nahledy/".$nazev,60);
janíčekjaník
Profil *
hm, tak tohle to háže
Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 29

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 30

Warning: imagejpeg(): supplied argument is not a valid Image resource in subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 31

Warning: imagecreatefromjpeg() [function.imagecreatefromjpeg]: 'upload_obr/' is not a valid JPEG file in subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 33

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 34

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 34

Warning: Division by zero in /home/www/.cz/subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 34

Warning: Division by zero in /home/www/.cz/subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 35

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /home/www/.cz/subdomeny/www/upload/nahravani-fotky.php on line 36
Cannot Initialize new GD image stream
Jack06
Profil
Ví. Tadyten script ti uržuje poměr stran tzn:
<?
if(isset($_POST["submit"])){
$slozka = "small";
$b_slozka = "upload";
if(is_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name']))
{
if(move_uploaded_file($_FILES['subor']['tmp_name'],
$b_slozka."/".$_FILES['subor']['name']) )
{
$obr=strtolower(substr($_FILES['subor']['name'],0,-4)).".jpg";
}
}
if($obr)
{
$width = 65;
$height = 95;
//nahlad
$im=imagecreatefromjpeg("$b_slozka/$obr");
$mierka=imagesx($im)/imagesy($im);
$s_obrazek=imagecreatetruecolor($width, $height) or die("Cannot Initialize new GD image stream");
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0, $width, $height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek
//imagestring($obrazekp,4,10,30,"krby-hami",$col);
imagejpeg($s_obrazek,"$slozka/$obr",50);
imagedestroy ($im);

//obraz
$im=imagecreatefromjpeg("$b_slozka/$obr");
$mierka=imagesx($im)/imagesy($im);
$nvyska=600/$mierka;
$obrazek=imagecreatetruecolor(600,$nvyska) or die("Cannot Initialize new GD
image stream");
imagecopyresampled($obrazek,$im,0,0,0,0,600,$nvyska,imagesx($im),image   sy ($im));
// zmensime obrazek
//imagestring($obrazekp,4,10,30,"krby-hami",$col);
if(imagejpeg($obrazek,"$b_slozka/$obr",70))echo "Súbor úspešne odoslaný a
stracovaný<br />
<img src='$slozka/$obr'><br /><br />
<img src='$b_slozka/$obr'><br /><br /><br /><br /><br /><br />
<a href='http://puj.org/upload/$b_slozka/$obr'><img src='$slozka/$obr'></a>
";
imagedestroy ($im);

//unlink("$b_slozka/$obr");

}

}
  
?>
<html>
<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<br>
<input type="file" name="subor">
<br>

<input type=submit name=submit value=odeslat>
</form>


Pozor na nějakých místech to dělá mezery. Kdyby ti to někde hlásilo chyby tak napiš odepíšu kde co a jak. Jiank 100% to dělá chybu
imagecopyresampled($s_obrazek,$im,0,0,0,0, $width, $height,imagesx($im),imagesy($im)); // zmensime obrazek

u imagesy($im); tam nikde není mezera.

a dále jsem využil funkce imagecopyresampled aby jsi měl lepší kvalitu obrazu.
marian bubenik
Profil *
Mohu požádat o radu? Rád bych použil v php nějaké fce pro tvorbu (změnu velikosti) obrázků (ImageCopyResized() apod.) ale žádné příklady z webu mi nefungují, mám php 4.3.4, ale kupříkladu fce getimagesize() funguje naopak na fci ImageCopyResized() mi to v php.err pise, jako fattal error, nedefinovaná fce. V čem dělám chybu nebo co mám nastavit? Díky.
marian bubenik
Profil *
[#6]
tak teď jsem zjistil, že nemán nastavené php.ini, dál budu bádat.
AM_
Profil
marian bubenik
hlavně příště bádej ve vlastním tématu a neotvírej stará témata, když řešíš nový problém.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: