Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jakuje Profil |
#1 · Zasláno: 9. 4. 2008, 21:18:01
Dobrý večer,
zase se jednou po delší době ozývám, když si nevím rady. :) V php manuálu jsem narazil na rekurzivitu regularních výrazů: http://cz.php.net/manual/cs/reference.pcre.pattern.syntax.php Popis existuje pouze v angličtině a je k tomu minimum příkladů. Proto bych se chtěl zeptat, jestli se již někdo nesetkal s podobným tématem a netuší jak a co provádět. Pokud by se mi povedlo tímto způsobem zkonstruovat výraz pro parsování šablon (konkrétně jde o podmínky), výrazně by mi to usnadnilo práci a splnino jinak témšř nemožný cíl - vnořené podmínky. Pokud bych používal normální preg_replce, musel bych identifikovat jednotlivé koncové závorky, což není moc elegantní. Zjednodušený příklad: Řetězec pro zpracování: neco neco nic [IF(ahoj == ahoj):(ok, [IF(neco == ahoj):(neco je ahoj)])else:(neni)] Samostatné zpracování všecho ostatního již mám, ale nyní potřebuju regulární výraz který bude schopen vysekat z tohoto příkladu jednotlivé podmínky. A pokud bude někdo tak ochotný a přidá stručný (čím více tím lépe samozřejmě) komentář, tak budu rád. Děkuji, Jakuje |
||
Jakuje Profil |
#2 · Zasláno: 11. 4. 2008, 22:35:15
Tak to je pěkný ...
Dva dny tu mám příspěvek a žádná odpověď. To asi nebude moc oblíbené téma ... Pokud o tomto tématu cokoliv víte, napište. Díky. |
||
krteczek Profil |
#3 · Zasláno: 11. 4. 2008, 23:03:29
spíše bych na to šel jinak. Nejprve bych si stanovil nějakou sekvenci znaků a do ní uložil potřebný php kod
kdekoliv v textu {{!!můj php kód!!}} a potom jen: preg_replace_callback($vzor, funkce_která_ho_zpracuje, $vstupníText); a potom ve funkci pro konkrétní případ použít eval(), přičemž samotný kód je v array, první [0]) položka je včetně značek a druhá [1] je čistě obsah mezi... nutnost je zajistit bezpečnost použití šablon aby to někdo neprohackoval |
||
thingwath Profil |
#4 · Zasláno: 12. 4. 2008, 04:33:27
Já tedy doufám, že s tímhle se moc lidí nesetkalo, protože používat pro tenhle typ úloh regulární výrazy… no.
|
||
Jakuje Profil |
#5 · Zasláno: 12. 4. 2008, 14:31:55
thingwath
Tak poraď jak to vyřešit jinak. krteczek njn. Je to takový divný ... ještě možná vymyslíme něco kompletně jinýho. Ale nemám na to moc času. Ono nejde moc o zpracování php kódu, ale hlavně aby se provedly podmínky se zadanou syntaxí. Dá se to zpracovávat i už v tom reguláru (jak jsem se dočetl). |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0