Autor Zpráva
Dejvik
Profil *
Zdravim,
mam system, kde se vkladaji fotky, resp. jmeno souboru do db. Nazev si sam upravuju, aby nebyl stejny (podle id zaznamu). Kdyz chci fotku nahradit jinou, smazu puvodni (unlinkem) a nahradim ji jinou. Vse probehen v poradku, az na to, ze pri zobrazeni je tam stale stara fotka, az pri refreshnuti stranky se aktualizuje. Nahrazovana fotka musi byt ale stejneho typu (treba jpg za jpg), cesta k souboru bude pak stejna a tak si asi nacte z nejake pameti tu predchozi fotku.
Kcko
Profil
Drzi se to v cache pameti ... mozna Ti pomuze mensi figl ....

kdyz zobrazujes fotku pridej k tomu parametr


tj

<img src="fotka.jpg?changed=filemtime($cesta_k_fotce);" />

a pak ti to browser kesovat nebude ...
Dejvik
Profil *
diky za radu, ale cacheuje mi to asi porad... nemusi se jeste pridat nejak obsluha k te promenne changed?
Dejvik
Profil *
tak preci jen to funguje, mel jsem jen chybu v syntaxi, ale nevsiml jsme si ji, protoze se nezobrazila zadan chybova hlaska. takze diky moc
Dejvik
Profil *
no akorat jedna mala drobnost, nefugnuje to v "neprohlizeci" IE
panhuhu
Profil
Dejvik
u IE to pujde horko tezko, ten si tvrdi porad svou. Chova se jak male decko. Dokonce i kdyz mu posles HTTP hlavicku, at to neuklada do cache, on to udela :).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: