Autor Zpráva
Mufna
Profil
Zdravím Vás. Poradíte mi, zda existuje v PHP funkce na odstranění určitých znaků z řetězce ? Jde mi konkrétně o toto: v proměnné $new_name mám uloženo "fotografie.jpg" nebo "fotografie.png" nebo "fotografie.gif". Uložím původní fotky tak jak jsou a pak z nich vytvářím náhledy, a to tak, že všechny fotky převádím na JPG. Když pak ale ukládám zmenšeniny do jiného adresáře, zůstane mi v názvu koncovka z $new_name (uloží se např. "fotografie.png.jpg"). Takže tu původní koncovku bych potřeboval odstranit, tzn. třeba vytvořit novou prom.

$new_tn_name = $new_name mínus původní koncovky JPG,GIF,PNG
DJ Miky
Profil
$new_tn_name=substr($new_name,0,strrpos($new_name,'.'));
Mufna
Profil
DJ Miky

Super, díky moc
aDAm
Profil
to jako ze uploadnes soubor png a zmenis mu koncovku na jpg jo? no zajimave....
panhuhu
Profil
aDAm
Treba pouziva nekterou z funkci imagecreatefrom a pouze chce zanechat jmeno souboru.
Mufna
Profil
aDAm

Ano, mě se to tak prostě líbí :-)

Jinak bych se ještě rád zeptal, jak mám uložit obrázek do db (jen cestu) tak, abych ho poté mohl vytáhnout pomocí explode(). V db by mělo být u photos asi toto (na koncovce teď nezáleží):

foto1.jpg;foto2.jpg;foto3.jpg; atd.,
Mufna
Profil
Resp., jak v dotazu zařídit, aby se uložil název + rozpěra (nebo jak se tomu říká). A aby se to pak dalo z db vytáhnout. Zatím se mi u obázku k položce db ukazuje jen prázdné okno pro obrázek a v něm název obrázku jako text. Jinak nemusíte řešit syntaxi dotazu, jde mi jen o to místo, kde se ukládá obrázek, resp. jeho název

$res=query("INSERT INTO  tabulka (`photos`) VALUES ($new_name)");


dotaz na db + funkce zobarazit jednu položku:

function show_polozka($row) {
global $script_photos_dir;
global $script_tns_dir;

$photos=explode(";",$row["photos"]);

atd.
Mufna
Profil
Tak už jsem to vyřešil

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: