Autor Zpráva
Mufna
Profil
Zdravím všechny. Už jsem to tu před pár dny a čátečně i dneska zde řešil, od té doby jsem si něco poupravil, ale pořád mi nejde zařídit, abych uložil obrázek (jen název) do db a následně ho zobrazil. Zatím mám tyto kusy kódu:
1. vytvořím název obrázku poslaného z formuláře:
    $new_name=strtolower($_FILES['userfile']['name'][$key]);
    
    Název pak je: "obrazek1.jpg"

2. zkouším ho uložit do db:
    $res=query("INSERT INTO tabulka SET photos='".$_FILES["userfile"]["name"][$key]."'
             WHERE id='".addslashes($_POST["id"])."'");

    Výsledek: v řádku "photos" je stejný řetězec, tedy "obrazek1.jpg". Tohle bych potřeboval upravit, aby tam bylo pouze "obrazek1" - při větším počtu pak "obrazek1;obrazek2;obrazek3 atd.

3. po výběru z db pak zobrazuji jednotlivé položky včetně zatím nefunkčního obrázku (ten má i svůj náhled v jiném adresáři - názvy originálu i náhledu jsou shodné). Část zobrazovacího kódu pro položku týkající se obrázku je 

$script_photos_dir='photos/';
$script_tns_dir='tn_photos/';

$photos=explode(";",$row["photos"]);
echo '<td class="photo"><div id="td_mainPhoto"><a href="'.$script_photos_dir.$photos[0].'.jpg" target="_blank"></div></td>';
wrt_img($script_tns_dir.$photos[0].'.jpg',"Klikněte pro zvětšení!");

* Funkce wrt_img

function wrt_img($img,$alt="") {
  $size=@GetImageSize($img);
  if ($size) {
    if ($alt=="") $alt=$img;
    echo '<img border="0" src="'.$img.'" width="'.$size[0].'" height="'.$size[1].'" alt="'.$alt.'" />';
  }
  return;
}


Poradíte mi pls. někdo ? Předem díky !
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0