Autor Zpráva
ala
Profil
Někde na 8mem řádku by měla byt chyba, nevim jaká, poradíte?

<?php
session_start();

if($ok) {
//najít heslo v databázi
mysql_connect("localhost", "", "");
mysql_select_db("databaze")
$sql = "select password from users"
where username = '$jmeno'";
$res = mysql_guery($sql);
if($res && mysql_num_rows($res) &&
md5($heslo)==mysql_result($res,0)) {
$_SESSION["username"] = $jmeno;
Header("Location:$back)
exit;
}
else
$chyba = true;

}
?>

<?php
if($chyba)
echo "<p style=\"color>red\">Chyba:Uživatelské jméno a heslo nejsou správně zadány.</p>";
?>

<form action="<?php echo $PHP_SELF ?>" method="post">
<input type="hidden" name=back" value=<?php echo $back ?>">
<table border="1" aling="center">
<tr><td>
<table>
<tr><td>Login:</td>
<td><input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno ?>">
</tr>
<tr><td>Heslo:
<td><input type="password" name="heslo"></td>
</tr>
<tr><td colspan="2"><input type="submit" name="ok" value="Přihlásit"></td></tr>
</table>
</td></tr>
</table>
</form>
Nai Dzet Quiv
Profil
(Řekl jsem blbost.)
Zkontroluj si uvozovky.
ala
Profil
A co s nima, ja na to nemuzu prijit...
Oswald
Profil
Řekl bych, že uvozovka za slovem "users" je tam navíc.
ala
Profil
Tu už jsem odstranila a nic...:(
juneau
Profil
$sql = "select password from users"
where username = '$jmeno'";

nahrad timto:

$sql = "select password from users where username = '$jmeno'";
juneau
Profil
a tohle je taky blbost: echo "<p style=\"color>red\">Chyba ...

ma tam byt:

echo "<p style=\"color:red\">Chyba
thingwath
Profil
Chybí ti v tom skriptu docela dost středníků.
juneau
Profil
tohle by melo fungovat (nezkousel jsem to):


<?php
session_start();

if($ok) {
//najít heslo v databázi
mysql_connect("localhost", "", "");
mysql_select_db("databaze");
$sql = "select password from users where username = '$jmeno'";
$res = mysql_guery($sql);
if($res && mysql_num_rows($res) && md5($heslo)==mysql_result($res,0)) {
$_SESSION["username"] = $jmeno;
Header("Location:$back");
exit;
}
else
$chyba = true;

}
?>

<?php
if($chyba)
echo "<p style=\"color:red\">Chyba:Uživatelské jméno a heslo nejsou správně zadány.</p>";
?>

<form action="<?php echo $PHP_SELF; ?>" method="post">
<input type="hidden" name=back" value=<?php echo $back; ?>">
<table border="1" aling="center">
<tr><td>
<table>
<tr><td>Login:</td>
<td><input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno; ?>">
</tr>
<tr><td>Heslo:
<td><input type="password" name="heslo"></td>
</tr>
<tr><td colspan="2"><input type="submit" name="ok" value="Přihlásit"></td></tr>
</table>
</td></tr>
</table>
</form>
llook
Profil
Jestli ti to hlásí chybu, tak ti taky hlásí co je to za chybu. Propříště by se hodilo znění té chyby, s tím se to snáz hledá.
ala
Profil
Děkuju:) Snad už to bude fungovat(chybu to nehlási):)
ala
Profil
Chybu to nehlasi, ale nefunguje to...

Znovu prikladam kod a juknete se na to...:)

<?php
session_start();

if($ok) {
//najít heslo v databázi
mysql_connect("", "", "");
mysql_select_db("databaze");
$sql = "select password from users where username = '$jmeno'";
$res = mysql_guery($sql);
if($res && mysql_num_rows($res) && md5($heslo)==mysql_result($res,0)) {
$_SESSION["username"] = $jmeno;
Header("Location:$back");
exit;
}
else
$chyba = true;

}
?>

<?php
if($chyba)
echo "<p style=\"color:red\">Chyba:Uživatelské jméno a heslo nejsou správně zadány.</p>";
?>

<form action="<?php echo $PHP_SELF; ?>" method="post">
<input type="hidden" name=back" value=<?php echo $back; ?>">
<table border="1" aling="center">
<tr><td>
<table>
<tr><td>Login:</td>
<td><input type="text" name="jmeno" value="<?php echo $jmeno; ?>">
</tr>
<tr><td>Heslo:
<td><input type="password" name="heslo"></td>
</tr>
<tr><td colspan="2"><input type="submit" name="ok" value="Přihlásit"></td></tr>
</table>
</td></tr>
</table>
</form>

A taky mam problem s timhle:

<html>
<body>
<?php
session_start();
if(!$_SESSION["username"]) {
//není-li uživatel přihlášen
//je přesměrován na přihlašovací stránku
Header("Location:login.php?back=$PHP_SELF");
exit;
}
?>
Ahoj v chranene strane>]
</body>
</html>

Hlasi to tohle:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/5/site10605/wwwroot/start.php:3) in /www/5/site10605/wwwroot/start.php on line 4

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/5/site10605/wwwroot/start.php:3) in /www/5/site10605/wwwroot/start.php on line 4

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/5/site10605/wwwroot/start.php:3) in /www/5/site10605/wwwroot/start.php on line 8


Prosim pomozte! Ja si s tim nevim rady:)
centi
Profil
ala
Nemáš náhodou pred
<?php
session_start();

nejaký HTML kód? Napríklad začiatok stránky (html, head, body, a pod.). Pred poslaním hlavičiek (session tiež hlavičky posiela) nesmie byť žiadny výstup (žiadne echo, print, ale ani žiadny text, ktorý ide priamo do prehliadača, teda ani HTML kód).
ala
Profil
Zmenila jsem u druheho pripadu html kod:

<?php
session_start();
if(!$_SESSION["username"]) {
//není-li uživatel přihlášen
//je přesměrován na přihlašovací stránku
Header("Location:login.php?back=$PHP_SELF");
exit;
}
?>
<html>
<body>
Ahoj v chranene strane>]
</body>
</html>



A hlasi to:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/5/site10605/wwwroot/start.php:2) in /www/5/site10605/wwwroot/start.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/5/site10605/wwwroot/start.php:2) in /www/5/site10605/wwwroot/start.php on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/5/site10605/wwwroot/start.php:2) in /www/5/site10605/wwwroot/start.php on line 7
Hugo
Profil
Mas nejaky vystup pred odeslanim hlavicek. Zrus vsechny mezery a prazdne radky pred <?php
ala
Profil
Dekuju, uz mi to jede:)
Uz jen to druhe:) Sice se to spravně zobrazí, ale nefunguje to vyhledani a poslani zpet a zustava to porad na tom formulari...
Hugo
Profil
Zkus pouzit pole $_POST, napr. misto $heslo pouzij $_POST['heslo']. A do atributu action dej primo nazev souboru.
ala
Profil
¨Na me se musi pomalu... :)
ala
Profil
Tak co s tim???
Hugo
Profil
Zkus to co sem napsal. Vymen ty promenne.
ala
Profil
Zkusim to...:)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.