Autor Zpráva
Wallecnik
Profil *
<?
$datadir = "/projekt/engine/";
$datafile = "counter";
$filename = $datadir.$datafile.".dat";
$filename = StrTr($filename["SCRIPT_NAME"], "./\\", "___");


if(!File_Exists($filename)){
$fp = FOpen($filename, "w");
++$fp;
return;
}

else{
$fp = FOpen($filename, "r+");
$hits = FRead($fp, 10);
++$hits;
Rewind ($fp);
}

FWrite ($fp, $hits);
FClose ($fp);

echo $hits;
?>
takhle jsem si nakódval počítadlo, jenže mi to píše tohle:

Parse error:
syntax error, unexpected $end in
/home/www/valka.info/subdomeny/tomas/projekt/script/counter.php
on line 28
(přeloženo: chyba v kódu, neočekávaná $end v counter.php na lince 28)

prosím o radu už jsem zkusil všechno a pěkně mě z toho bolí hlava.
Matty
Profil
Wallecnik
Mohl bys si zveřejnit tu linku 28?
EDIT: Aha, měl bych se naučit počítat aspoň do 28 :-).
Wallecnik
Profil *
To je právě ono - ta linka je až pod "?>"
bukaj
Profil
Wallecnik
unexpected $end
To je právě ono - ta linka je až pod "?>"
Asi jsi neukončil nějaký blok (podmínka, cyklus). Jinak ale na ten kód, co máš tady, mi PHP žádnou Parse error nehlásí.
Harwen
Profil
Něco nemáš ukončený. Mě pomáhalo postupně odmazávat dokud chyba nezmizela :-)
Wallecnik
Profil *
Díky -
prověřím to
Wallecnik
Profil *
no, nepovedlo se, ale přepsal jsem to a tď to vypadá takhle:

<?php

$datadir = "/home/www/valka.info/subdomeny/tomas/projekt/counter/";
$datafile = "counter";
$datadir = StrTr($GLOBALS["SCRIPT_NAME"], "./\\", "___");
$filename = $datadir . $datafile . ".dat";

if(File_Exists("$filename")){
$filenumber = FOpen($filename, "a+");
$pagenumber = FRead("$filenumber", 10);
$pagenumber = ++$filenumber;
}

FWrite ($filenumber, $pagenumber);

print $pagenumber;

?>

a stejně to nefunguje, můžete mi s tím poradit?
(soubor counter.dat je už vytvořenej a je ve stejný složce jako tento script)
bukaj
Profil
Wallecnik
tď to vypadá takhle: ... a stejně to nefunguje
1. Vypisuje to nějakou chybu? Co to nedělá? Co by to mělo dělat?
2. Uvělej si var_dump() všech důležitých proměnných, ten poví víc.
3. A jinak, co se mi nezdá, je FRead("$filenumber", 10);. K čemu ty uvozovky? Zkus to bez nich ;)
4. Mimochodem, co je to za zvyk obklopovat každou možnou proměnnou uvozovkami? :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0