Autor Zpráva
Khubajsm
Profil *
zdravím všechny,
učím se php a v mé knize jsem v kapitole Soubory a datová úložiště našel funkci, která umožňuje otevřít určitý soubor - dejme tomu stranka.php a vložit data na jeho začátek. A to je to.

Napadlo mě udělat na bázi těchto funkcí redakční systém:

1. Do stranka.php bych vložil funkci pro sání souborů z textového souboru asi toto:
<?php
$soubor = fopen("./text.txt", "r");
$prvni=fgets($soubor); //prvni radek
$druhy=fgets($soubor); // druhy radek
fclose($soubor);
echo "První řádek: $prvni <br>";
echo "Druhý řádek: $druhy";
?>

Funkce fopen() otevře soubor ./text.txt pro čtení. To "r" vyjadřuje, že je to pro čtení.

Funkce fgets() čte jeden řádek otevřeného souboru. Pokud se volá opakovaně, čte vždy další řádek souboru. (Z toho vyplývá, že se v otevřeném souboru někde udržuje ukazatel, který říká, který řádek se bude číst příště.)

Funkce fclose() soubor zavírá, to známe.

Poslední dva řádky pošlou přes echo oba řádky na výstup, takže se zobrazí v prohlížeči.  
--
Jak mám ovšem zajistit, aby se mi vycucly všechny řádky nebo aby se mi zobrazil celý obsah toho souboru?


2. Vytvořil bych jednoduchou stránku v PHP, po zadání správného hesla vás to přesměruje do administrace. Bez problému. No jo, ale co teď? Jaký PHP kód mám vložit do té administrační stránky, když chci, by se mi klidně i v normální "textarea" zobrazil obsah toho souboru?

---
3. Jak mám udělat nějaké tlačítko (či odkaz, kterému bych pak v CSS dal rámeček ať to vypadá jak tlačítko), které by mi ten změněný obsah z "textarea" vložil do toho souboru a uložil to do něj?

Vím, ptám se téměř na vše, ale prosím prosím, poraďte mi!!!
pokker
Profil *
urcite by som neotvaral subor php ")) pouzivaj databázu ..
vertigo4
Profil
Khubajsm
dělat redakční systém na základě jednotlivých souborů je hloupost
pokker
Profil *
je to blbost ale
<?php
$otvor = fopen("./text.txt", "r");
$clanek = fread($otvor, 1000000);
fclclose($otvor);

echo '<textarea cols="40" rows="9" name="eee" >'. $clanek.' </textarea>';
?>
no a praca s formularmi "))
pokker
Profil *
trochu gramatickych chyb ")) fclose($otvor)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0