Autor Zpráva
mutu
Profil *
mam v tabulce radek cas varchar typu datetime ale kdyz si najedu do tabulkdy tak mam u vsech casu 0000-00-00 00:00:00 je potreba jeste neco nastavit aby se zadal aktualni cas?
pokker
Profil *
kdyz zadavas data do tabulky pouzi now() , ale nerozumim věte :
mam v tabulce radek cas varchar typu datetime
Akacko
Profil
mutu
pokud do tabulky ukládaš údaje a čas, tak použij to, co psal pokker. Pokud chceš aby se čas změnil vždy při UPDATE řádku použij typ TIMESTAMP
mutu
Profil *
Pokud chceš aby se čas změnil vždy při UPDATE řádku použij typ TIMESTAMP

nn to prave nechci chci cas zapsat jenom jednou

dik
pokker
Profil *
tak pouzijes misto hodnoty casu proste now()
napriklad insert into tabulka values('nieco', now()); kde ti funkce now() ulozi aktualny cas a datum
mutu
Profil *
jj uz mi to funguje
mutu
Profil *
mohly byste mi jeste poradit jak udelam automaticky mazani dat z tabulkdy? treba po 5 dnech
pokker
Profil *
nnn asi nieak delete from tabulka where 'ulozeny_datum' <= DATE_SUB(now(), Interval 5 DAY ) ;
ale pisem to na kolene "))
bukaj
Profil
mutu
automaticky mazani dat z tabulkdy? treba po 5 dnech
Hledej výraz cron. Jinak ale jseš si jistý, že je opravdu potřeba ty data mazat?
mutu
Profil *
Jinak ale jseš si jistý, že je opravdu potřeba ty data mazat?

mozna by mi stacilo kdyby se po ty urcity dobe oznacili jako neplatny a sli by premazavat ze by to uz nepsalo ze jsou zamluveny

podivam se na ten corn ale myslim ze to neni to co hledam protoze to maze jen v urcitou dobu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: