Autor Zpráva
andrej 1235
Profil *
ahojte chcel by som do databazy ulozit cas ktory je teraz takze 00:11 + 30 minut == 00:41

potom by som ho chcel vypisat s databazy a pomocou php s if vypisat cas mezi nimi a pomocou javascript cas urobit pohyblivy takze odpocivanie od 30 do nula.

ale neviem si stym rady ...
pokker
Profil
select DATE_ADD(now(),INTERVAL 30 HOUR) ; takto dostanes z databaze cas plus 30 minut myslim "))
pokker
Profil
aaa Interval 30 MINUTE sorry
andrej 1235
Profil *
pokker
ale ne ja ho tam chci uz dostat s insertem do databaze a pak s if kontrolovat jestly je date cas vetsi nez v databaze no proste zakazat uzivatelovi do tohto casu neco nedelat ...

napriklad v databaze je cas 00:40 a ted je 00:39 tak jednu minutu nemuze jit na tuhle stranku ...
pokker
Profil
tak jednoducho insert into tabulka values('hodnoty','hodnoty', DATE_ADD..........
andrej 1235
Profil *
pokker
a jak udelam pak to iff ????
pokker
Profil
mozest to bud selectovat pomocou date_format a porovnavat z php /java casom alebo rovno porovnavat v SQL , ostatne uzivatela mas ulozeneho v DB alebo ip ...
andrej 1235
Profil *
nie ja mam v db user_id a cas do user_id ulozim userovo id a do casu ten cas + 30 minut a potom vypisem cas zo sql to neni problem ale neviem na to urobit if nevies mi ho niako urobit ... lebo ja to neviem moc dobre ...
Akacko
Profil
andrej 1235
Pak ten vybraný čas z databáze převedeš např. na sekundy (strtotime()), a porovnáš s aktuálním časem. Aktuální čas musí být zajisté také v sekundách.
andrej 1235
Profil *
Akacko
a nemuzes prosimte napsat kod protoze ja se s casem nerozumim moc diky
andrej 1235
Profil *
prosim pomozte mi
Akacko
Profil
andrej 1235
ono kdybys to zkusil krok po kroku jak jsem to napsal...
// Cas z databaze prevedes na sekundy
$casDb = strotime($casDb);

// Aktualni cas v sekundach
$aktualniCas = time();

// Podminka. Pokud bude cas v DB vetsi jak aktualni tak odpocitame
if ($casDb > $aktualniCas)
{
// Odpocitavani
} 


Je to opravdu tak složité? Vím, že budeš říkát, že začináš. Jednou začínal každý, ale vždy se najde pár jedinců, kteří spamuji fórum kvůl každé blbosti. Takhle se nic nenaučíš. Programovat se musíš učít sám a ne opisováním kódu.
andrej 1235
Profil *
Akacko
no oki ale kdys v db je cas v datetime to nevadi ????
pokker
Profil
SELECT DATE_FORMAT(cas_v_tabulke,'%S') AS cas_v_tabulke from tabulka ...... myslim
doporucujem rovnako ako Akacko najprv si o tom nieco precitat , nez lepit kody z diskusií

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0