Autor Zpráva
breeta
Profil *
Dobrý den, mám stránkování pomocí php



<div id="menutext">
<a href='index.php?morava_vino=kontakt'>Kontakt</a>
<a href='index.php?morava_vino=nabidka'>Nabídka</a>
<a href='index.php?morava_vino=program'>Program pro turisty</a>
<a href='index.php?morava_vino=akce'>Kalendář akcí</a>
<a href='index.php?morava_vino=tipy'>Tipy na výlet</a>

</div>

<?php
if (!in_array( $_GET[ 'morava_vino' ],
array('kontakt', 'nabidka', 'program', 'akce', 'tipy'))){
$stranka ='index';
} else {
$stranka = $_GET[ 'morava_vino'];
}

switch ( $stranka )
{
case 'kontakt':
include 'obsah/kontakt.php';
break;

case 'program':
include 'obsah/program.php';
break;

case 'akce':
include 'obsah/akce.php';
break;

case 'tipy':
include 'obsah/tipy.php';
break;

case 'nabidka':
default:
include 'obsah/nabidka.php';
break;
}
?>

ale potrebuji aby css a:active fungovalo jak to nejlépe provést? předem díky
TSD
Profil *
css a:active ti aktivní položku nezabarví

<?php
echo "<ul>";
echo "<li";
if ($str=="prvni") { 
   echo " class='aktivni'";
}
echo "><a href='index.php?str=prvni'>první odkaz</a></li>";
echo "<li";
if ($str=="druha") { 
   echo " class='aktivni'";
}
echo "><a href='index.php?str=druha'>první odkaz</a></li>";
echo "<li";
if ($str=="treti") { 
   echo " class='aktivni'";
}
echo "><a href='index.php?str=treti'>první odkaz</a></li>
</ul>";
?>
Miloš
Profil
Případně se můžeš inspirovat tímhle: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&topic=65 234#13

A na doplnění: a:active neznamená aktivní stránku (to ostatně ani nejde – v možnostech CSS není, jak zjistit, která položka v menu je právě aktivní stránkou);
a:active znamená stav odkazu – tedy odkaz, na který se právě kliká (podobně jako a:hover je stav odkazu, nad kterým je myš).
orava
Profil
mas tam chybu echo "<li>";
breeta
Profil *
diky za pomoc nejak se stim porvu :-)
TSD
Profil *
orava
Mám, omlouvám se, nechtělo se mi s tím psát, tak jsem to někde obšlehl a chyby jsem si nevšiml.
Adam Zábranský
Profil
orava
vážně tam je chyba? vždyť znak > tam napsaný je, já tam tedy chybu nevidím.
Miloš
Profil
Adam Zábranský
Pravdu díš, echo ">
orava))
Profil *
Jasne tak som so to zase nevsimol :)
breeta
Profil *
uz jsem to dal dohromady viz http://www.morava-vino.cz
Coolman
Profil
Zkoušel jsem to podle návod TSD, ale nefunguje mi to....
Pokud pak nastavím $str="prvni"; tak první aktivně nesvítí....
v CSS mám:
#menu ul li a {
border:1px solid #ccc;
padding:0.5ex;
background-color:#913f3f;
color:white;
text-decoration:none;
letter-spacing:0.5ex;
font-family: Arial;
font-size:11px;
}

#menu ul li a:hover, #menu ul li a.aktivni {
background-color:#000000;
color:white;
}

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: