Autor Zpráva
sonix
Profil
Přemýšlel jsem nad tím, jak efektivně aktualizovat stránky. Hned první co mě napadalo tak samozřejmě přímý zásah do kódu, kde se mužou spáchat chyby zůzného charakteru.
Druhá možnost co mě napadla tak vytvořit "webovou aplikaci", která bude aktualizovat databázi ze který ten web je includovanej.
Třetí možnost, co mě napadlo tak vytvořit nějakou aplikaci na localu, která bude propojená s mysql databází někde na serveru, tudíš by se aktualizovala databáze na tom serveru z lokálního počítače bez zásahu do zdrojového kódu. Pak se nabízí otázka v jakym jazyku by bylo ideální napsat tuto aplikaci která je vhodná pro propojení DB někde na vzdáleném serveru.
Ptám se, jaké je podle Vás ideální řešení, popřípadě jaký je váš názor na věc.
BetaCam
Profil
sonix
Třetí možnost, co mě napadlo tak vytvořit nějakou aplikaci na localu, která bude propojená s mysql databází někde na serveru, tudíš by se aktualizovala databáze na tom serveru z lokálního počítače bez zásahu do zdrojového kódu.

To máš v celku jedno.

Hned první co mě napadalo tak samozřejmě přímý zásah do kódu, kde se mužou spáchat chyby zůzného charakteru.

No je to jedna z možností, ale v dnešní době to nepovažuji za zrovna nejvtipnější řešení.

Druhá možnost co mě napadla tak vytvořit "webovou aplikaci", která bude aktualizovat databázi ze který ten web je includovanej.

Tím máš na mysli co? Jako že budeš mít v DB html kód každé stránky? Nebo jak tomu máme rozumět? Pokud to myslíš takhle tak je to v stejné jako kdyby si zasahoval přímo do kódu stránek.

Dnes se většinou používá klasické řešení backend webové aplikace, která umožňuje zásah do DB. A frontend aplikace, která si tahá data z DB a sestavuje výslednou stránku pro prohlížeč. Ve zkratce klasická aplikace s administračním rozhraním.
TSD
Profil *
Záleží asi na charakteru toho webu. V drtivé většině podobných případů se používá nějaký Redakční systém, který obnáší to, že web je tvořen v php a data leží v databázi.
sonix
Profil
Tím mám namysli že si uděláš webovou aplikaci metodou formuláře a budeš posílat do databáze ty příspěvky (čistý TEXT nikoli HTML) a na té stránce budevlastně script , který tahá příspěvky z DB a dává je do divů posléze jsou naformátovány CSS. Samozřejmně všechno už je v tom scriptu naprogramované.

Ale trochu jsem se zarazil nad tím backend a frontend aplikacemi. Můžeš uvěst příklad?¨
sonix
Profil
A jaký je vhodný program pro tvorbu redakčního systému s podporou mysql?
TSD
Profil *
sonix
Redakční systém není nic jiného než data v databázi a stránky, které z ní data tahají/zapisují. Ty stránky můžeš psát v tom obligátním notepadu, jak se občas píše. Ale lepší je PSPad. Kdyby nic jiného, tak má zvýrazňovač syntaxe a integrovaného ftp klienta.
sonix
Profil
jj PSpad používám jakou dobu... Má v sobě i ftp klienta prohlížeš WWW zvýrazňovač různých jazykú od C++ až po HTML multi apod.. Takže ten RS je vlastně ta druhá možnost co jsem uvedl výše. Přesto by mě zajímalo jaký je vhodný JAZYK pro napsání aplikace která bude na lokálním PC a bude posílat data do DB... četl jsem někde o delphi ale nevým přesně jestli to je vhodný nástroj.
TSD
Profil *
:) Motáme se pořád dokola.
Redakčním systémem je zpravidla (i když nevím jestli vždy nutně) míněno něco, co umožňuje správu dat přes webové rozhraní, to je ta tvoje dvojka.

Ty chceš vkládat data z lokálu. To bych možná dokázal udělat na tom principu, že se aplikace bude chovat jako browser, který na web odešle username/pwd, vytvoří se session, odešlou se data, logout. Tohle naprogramuješ asi v čemkoliv, co umí použít nějakou patřičnou ocx.

Ale je možné, že v současné době možná už existují pokročilejší řešení.
srigi
Profil
Delphi uz dnes nepouzivaj, firma Borland sa totiz nema k tomu aby vydala 64b verziu. 64bit je buducnost (zacina na to doplacat Total Commander).

Na desktopove aplikacie pouzi napr. C++ od MS (Visual studio).
sonix
Profil
Totiž učitelé u nás na škole mají tzv. bakaláře přes který zapisují známky na net. přijde učitelka k PC přihlásí se pod sebe a směle přidává známky. něco podobného jsem měl na mysli. Ale C++ nebo C# (i když nevím jaký je v tom rozdíl) jsou, jak je známo, velmi složité programovacá jazyky.. měl jsem na mylsi něco Podobného jako je to delphi. nekde jsem zaslechl něco o DELPHI for PHP.
sonix
Profil
to srigi: Neznáš něco podobného delphi? něco poněkud méně náročného?
BetaCam
Profil
sonix
Ale C++ nebo C# (i když nevím jaký je v tom rozdíl) jsou, jak je známo, velmi složité programovacá jazyky..

No on je každý jazyk složitý než se ho naučíš. Takováhle desktop aplikace by měla jít naprogramovat téměř v jakémkoliv jazyce. Je v podstatě jedno co si vybereš jestli C++, C# či Javu tak jako tak se jeden z těch jazyků budeš muset trochu naučit.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.