Autor Zpráva
kliker
Profil
Chci jenom fotku bez čísla.
Děkuji moc předem za radu.



<?php
$nahodnecislo = rand(1,6);


if ($nahodnecislo == 1)
echo "<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img1.jpg' alt='fotka' border='0'/>";


if ($nahodnecislo == 2)
echo "<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img2.jpg' alt='fotka' border='0'/>";

if ($nahodnecislo == 3)
echo "<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img3.jpg' alt='fotka' border='0'/>";

if ($nahodnecislo == 4)
echo "<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img4.jpg' alt='fotka' border='0'/>";

if ($nahodnecislo == 5)
echo "<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img5.jpg' alt='fotka' border='0'/>";

if ($nahodnecislo == 6)
echo "<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img6.jpg' alt='fotka' border='0'/>";
?>
<?php echo rand(1, 6); ?>
Alphard
Profil
<?php
echo "<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img".rand(1,6).".jpg' alt='fotka' border='0'/>";
?>
Kcko
Profil
lepsi bude


<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img<?=rand(1, 6);?>.jpg' alt='fotka' border='0' />
kliker
Profil
Alphard
To mi vyhazuje dvě najednou.
kliker
Profil
Kcko
To i nefunguje
Matty
Profil
kliker
To mi vyhazuje dvě najednou.
Jak dvě najednou?
<img src='http://dennistest.ic.cz/funkce/images/img<?php echo rand(1, 6);?>.jpg' alt='fotka' border='0' />

Edit: už ne :D
Matty
Profil
kliker
Hale, bez čísla jo? Smaž <?php echo rand(1, 6); ?> na konci kódu :-D.
rkomoras
Profil
rand() je stejný jako mt_rand()??
nightfish
Profil
rkomoras
1) jak to souvisí s původním dotazem?
2) číst umíme?
Alphard
Profil
Matty
chybí ti echo nebo jiný výpis
kliker
trochu podrobněji prosím
kliker
Profil
Alphard
V pravém sloupci webu mám náhodně generující se obrázek pomocí funkce rand(). Ale když použiji variantu co jsem napsal na samém začátku diskuse, tak se mi v ie6 zobrazí vedle fotky i číslo $nahodnecislo = rand(1,6).Což mi je jasný proč.

Ve FF tomu tak není, ale to je v podstatě jedno.

Když to napíšu jako to napsal Alphard a Kcko zobrazí se mi dvě různé fotky vedle sebe z náhodného výběru.
Já to prostě nedokážu napsat tak aby mě to tam nehodilo společně s tou fotkou i int.

Díky moc za pomoc.
Alphard
Profil
1. proč?
vypisuješ adresu v podmínkách a pak máš na závěr ještě echo rand(1, 6);, když to odstraníš, bude to fungovat, jak chceš
2. jak to "elegantně" řešit
viz můj předchozí kód nebo od Kcko, jen zdůrazním, že je to celý kód, už k tomu nic nepřidávej
kliker
Profil
Alphard

Já Ti rozumím. To co jsi napsal dává logiku, ale... podívej se na web na kterém to zkouším refreshni to a uvidíš co mám namysli.
Zde
kliker
Profil
Alphard
Já prostě jenom neumím zjistit proč tomu tak je.
Nox
Profil
kliker
Pokud chceš generovat dvě náhodný čísla aby nebyly stejný, tak si vygeneruj první číslo do proměnné, např. $x=mt_rand(1,6); a potom generuj while($y==$x){ $y=mt_rand(1,6); } (snad to není blbě, nechce se mi nad tím teď koumat, prostě generuj, dokud nedostaneš jiný číslo a je to
kliker
Profil
Já ale chci jenom jeden obrázek.
Nic, vyřešil jsem to pomocí css.
Není to moc dobré řešení, ale účel to splnilo. Dal jsem před script <span style="color:#ffff"> tím pádem to číslo je bílé stejně jako pozadí a není vidět.
kliker
Profil
Nox

Díky.
suky
Profil
kliker
Vzdyt stacilo umazat
<?php echo rand(1, 6); ?>
na konci kodu, jak psal Matty
Watchick
Profil *
Pane jo :-) vy jste ale profíci :-) to bych věděl i já :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0