Autor Zpráva
Medvídek
Profil
Dělám si malý redakční systém a zajímalo by mě, jak nejlépe zálohovat databázi pře moji vlastní administraci. Mohl byste mě někdo nakopnout, jak to má fungovat ?? Dostat všechno co je v DB do nějaké textové podoby a obnovení stejným způsobem ? Řešil jste to už někdo ? Jakej je nejlepší postup.

Za rady děkuji.
WertriK
Profil
Co google, ten by tě nenakopl dostatečně ? ;)

http://www.zive.cz/default.aspx?section=44&server=1&article=103982
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=414
...
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=29958&foru m=9&page=-1
Medvídek
Profil
Ano google opravdu nakoplo, mě šlo spíše o ot, jestli to tu někdo už řešil, na co si dát pozor, v jakém formátu je to nejlepší exportovat :)
suky
Profil
Medvídek
Predevcirem mi psal Jack Finger, ze si nechtene smazal zalohu objemne databaze a to tim zpusobem, ze v phpMyAdminu dal zalohovat a nevsiml si, ze je skript casove omezen, tudiz nezalohoval kompletni databazi. Je to jen tip...
Medvídek
Profil
suky

Díky, dám si na to pozor :)
Medvídek
Profil
Tak jsem zkusil:

$server="localhost"; 
   $jmenou="*****"; 
   $heslod="*****";
   $databaze="*****"; 
   
   $pripojit=mysql_connect($server, $jmenou, $heslod) or die ('<H2>NENALEZEN MYSQL SERVER, nebo špatně zadané přihlašovací údaje.</H2>');
   $vyber=mysql_select_db($databaze) or die ('<H2>DATABÁZE nebyla nalezena</H2>');
   
    mysql_query('SET character_set_results=utf8'); 
		mysql_query('SET character_set_connection=utf8');
		mysql_query('SET character_set_client=utf8'); 
		
		$tableName  = 'diskuze';
    $backupFile = 'zaloha/zaloha.sql';
    $query      = "SELECT * INTO OUTFILE '$backupFile' FROM $tableName";
    $result = mysql_query($query);
    if($result==FALSE)
    {
    echo mysql_error();
    }


Stránky fungují jak mají, ale píše mi to pouzr pro ten zálohovací skript:

Access denied for user '*****'@'localhost' (using password: YES)

Nevíte, v čem může být chyba ?
bukaj
Profil
Medvídek
Access denied for user '*****'@'localhost' (using password: YES)
Špatně jsi zadal přihlašovací údaje.
srigi
Profil
Tak ako pise bukaj. Ak kces mat customizovane error hlasky, musis pripisat znak zavinac (@) pred volanie tej funkcie, teda:
@$pripojit=mysql_connect($server, $jmenou, $heslod) or die ('<H2>NENALEZEN MYSQL SERVER,... 
Medvídek
Profil
bukaj

Špatně jsi zadal přihlašovací údaje.
Není možný !!! říkám, že vše ostatní funguje ... komplet stránky fungují s tímto přihlášením !! Takže přihlašovací údaje jsou 100% v pořádku ......

srigi
Nepomohlo, stále stejná hláška :(
bukaj
Profil
Medvídek
Není možný !!!
Hlavně se klidni a šetři vykřičníky.

Takže přihlašovací údaje jsou 100% v pořádku
Dobře. Buď se mýlí PHP, databábáze, PHP a databáze zároveň, nebo ty. Co myslíš, že je nejvíce pravděpodobné? :)
Medvídek
Profil
Ty vykřičníky nebyly myšleny zle :) Ale prostě přihlašovací údaje jsou 100% správně :)

viz http://fcpencin.tomjanda.eu/diskuze/1/

Pro připojení k DB používám includovaný soubor funkce.php viz výše :)
Pokud by byly zadány špatné údaje, tak by nefungovaly komplet stránky, jak diskuze, tak seznam uživatelů atd :)

Bohužel (naštěstí) všechno ostatní funguje na 100%, takže to musí být něčím jiným (vykříčník, který neznamená nic zlého :) )
srigi
Profil
No vsak pridaj tam ten zavinac (a aj na mysq_select_db() ) a posli sem vypis.
nightfish
Profil
srigi
No vsak pridaj tam ten zavinac
k čemu to bude dobré?
srigi
Profil
Uvidime ci to skace do kodu
or die ('<H2>NENALEZEN...
ked uz sa tak dusuje, ze prihlasovacie udaje su spravne.
nightfish
Profil
srigi
Ak kces mat customizovane error hlasky, musis pripisat znak zavinac (@) pred volanie tej funkcie
tato informace se nezakládá na pravdě
samozřejmě se ta tvoje vlastní chybová hláška zapíše i když zavináč nenapíšeš...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: